Un medicament pe bază de anticorpi ar putea înlocui un vaccin anti-COVID. Teste finale

Un medicament pe bază de anticorpi ar putea înlocui un vaccin anti-COVID
Un medicament pe bază de anticorpi ar putea înlocui un vaccin anti-COVID

Un medicament bazat pe anticorpi de sinteză ar putea înlocui vaccinurile împotriva noului coronavirus. În Statele Unite un medicament conceput special pentru tratarea COVID-19 se află în testele inițiate de Institutul Naţional pentru Sănătate (NIH).

Conform presei de specialitate americane, testul ajuns în faza 3 (ultima fază de teste clinice) începe prin recrutarea a 300 de voluntari din întreaga lume – pacienţi spitalizaţi însă cu simptome uşoare sau moderate de COVID-19. Jumătate dintre aceştia vor primi acest medicament injectabil, în timp ce cealaltă jumătate va primi un placebo pentru a stabili eficienţa reală a acestui tratament.

Acest medicament se bazează pe anticorpii anti-coronavirus denumiţi LY-CoV555, descoperiţi de compania canadiană AbCellera Biologics în sângele unui pacient în curs de recuperare. Aceşti anticorpi au fost reproduşi în mod sintetic în scopul ajungerii la cantităţile industriale necesare producţiei în masă de compania americană Lilly Research Laboratories.

Prin comparaţie, vaccinurile vizează declanşarea la pacienţii neinfectaţi de coronavirus a producţiei de anticorpi, în mod preventiv, conform mai multor metode aflate în curs de testare în diferite părţi ale lumii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

medicament covidmedicament cu anticorpimedicament pe baza de anticorpivaccin anti-covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes