International Recomandate

Un medicament pe bază de anticorpi ar putea înlocui un vaccin anti-COVID. Teste finale

Un medicament pe bază de anticorpi ar putea înlocui un vaccin anti-COVID
Un medicament pe bază de anticorpi ar putea înlocui un vaccin anti-COVID

Un medicament bazat pe anticorpi de sinteză ar putea înlocui vaccinurile împotriva noului coronavirus. În Statele Unite un medicament conceput special pentru tratarea COVID-19 se află în testele inițiate de Institutul Naţional pentru Sănătate (NIH).

Conform presei de specialitate americane, testul ajuns în faza 3 (ultima fază de teste clinice) începe prin recrutarea a 300 de voluntari din întreaga lume – pacienţi spitalizaţi însă cu simptome uşoare sau moderate de COVID-19. Jumătate dintre aceştia vor primi acest medicament injectabil, în timp ce cealaltă jumătate va primi un placebo pentru a stabili eficienţa reală a acestui tratament.

Acest medicament se bazează pe anticorpii anti-coronavirus denumiţi LY-CoV555, descoperiţi de compania canadiană AbCellera Biologics în sângele unui pacient în curs de recuperare. Aceşti anticorpi au fost reproduşi în mod sintetic în scopul ajungerii la cantităţile industriale necesare producţiei în masă de compania americană Lilly Research Laboratories.

Prin comparaţie, vaccinurile vizează declanşarea la pacienţii neinfectaţi de coronavirus a producţiei de anticorpi, în mod preventiv, conform mai multor metode aflate în curs de testare în diferite părţi ale lumii.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »