Stiri pe scurt | stiripescurt.ro | Esenta de stiri

Un nou abuz al poliției locale. Șeful de la Bacău și-a dat demisia. Șofer de autobuz, încătușat fără motiv – VIDEO

De unde a început scandalul:

Șofer de autobuz arestat la Bacău

Un șofer de autobuz din Bacău a fost încătușat de agenții Poliției Locale, pentru că nu purta mască. Reținerea s-a făcut cu scandal, pentru că nici polițiștii locali nu aveau masca legală.

Potrivit relatărilor martorilor, în stația de la Piața Centrală, un polițist local a încercat să legitimeze un șofer de autobuz observat fără mască. Acesta l-ar fi insultat pe agent și ar fi plecat mai departe, ingnorând solicitarea acestuia.

Au fost chemate echipele de intervenție ale Poliției Locale, care, în stația de la BCR, l-a dat jos pe șofer și l-a imobilizat cu cătușe. Trecătorii au observat că nici polițiștii locali nu purtau mască și nu s-au ferit să îi admonesteze verbal. În cele din urmă, șoferul a fost amendat și lăsat liber.

VIDEO

Potrivit unui comunicat oficial al Politiei Locale Bacău, în urma incidentului, șoferul de autobuz a fost amendat cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție și alți 500 de lei pentru că a refuzat să se legitimeze.

Victime colaterale au fost și un trecător, care a fost amendat cu 500 de lei pentru proferarea de injurii la adresa agenților și un taximetrist. Acesta din urma a fost amendat cu 490 de lei pentru expresiile jignitoare adresate polițiștilor, dar și pentru oprirea neregulamentara în stația de autobuz.

”Totodată, în cadrul instituției a fost declanșată o anchetă internă cu privire la modul de intervenție a polițiștilor locali”, a declarat Oana Cojocaru, purtător de cuvânt al Politiei Locale Bacău.

Demisie imediată

Primarul Cosmin Necula a criticat maniera în care polițiștii locali au acționat și a cerut ca vinovații să plece din slujba comunității.

”Urmare a evenimentului petrecut, astăzi, 02.07.2020 în stația de autobuz din zona Bisericii Precista, șeful Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei și-a prezentat demisia din funcția deținută. De asemenea, la nivelul instituției, comisia de anchetă a început procedurile de cercetare a celor întâmplate și de stabilire a gradului de vinovăție a lucrătorilor care au acționat la fața locului”, a anunțat Poliția Locală Bacău.

Comenteaza cu profilul facebook

  • Pagini:
  • 1
  • 2

Distribuie articolul:

arestare politia localasofer bacau arestatsofer de autobuz arestat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes