Un nou guvern Cîţu: PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare. Există și o excepție

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a anunţat, miercuri, printr-o postare pe Facebook, că PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern.

”Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reuşit să şi construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluţie pentru ţară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna. Ţara se află într-o situaţie pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecţii şi de decese. O astfel de situaţie reclamă responsabilitate şi compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, a scris Cîţu.

El arată că ”România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluţia este un nou guvern format în jurul Partidului Naţional Liberal”.

”Asigurăm deja guvernarea interimară a ţării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forţă principală, se poate face foarte rapid şi fără nicio perioadă de adaptare. PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern. Vom acţiona cu maturitate şi cu responsabilitate, fără vanităţi şi fără orgolii, ţinând cont de configuraţia politică a Parlamentului şi căutând în mod insistent soluţia care să scoată România din criză.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

florin cituguvern pnlmajoritate parlamentaranou guvern citu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes