Un nou reportaj Bucovina, un ținut de poveste la ROventura

Sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, Andreea Străvoiu și George Mihai, gazdele ”ROventura”, ne invită să descoperim, alături de ei, farmecul Țării Dornelor și tainele artei lemnului, la Câmpulung Moldovenesc. Parfumul de demult al stațiunii Vatra Dornei și ospitalitatea bucovinenilor fac din incursiunea ”ROventura” o călătorie de neuitat.

Dacă săptămâna trecută ne-am bucurat de adrenalină în Călimani, nu plecăm din Țara Dornelor înainte de a mai încerca și gusta din ceva aproape la fel de spectaculos.

Așa cum știm deja, Bucovina este printre cele mai căutate destinații pentru turism de aventură și un veritabil Rai al zăpezii, iar Vatra Dornei, orașul – stațiune, era pe bună dreptate, considerat, cândva, perla Bucovinei.

Cu o pozitie privilegiată, extraordinară pentru o destinație turistică de prim rang, Vatra Dornei parcă te cheamă la ea, cu glas magic, vrăjit. Astăzi, Vatra începe să-și scuture praful uitării de pe umerii apăsați de timp și să se ridice, din nou, la nivelul potențialului său generos. Un binemeritat popas la Hanul lui Mujdei ne va face sa gustam, pe îndelete, din delicioasele bucate ale locului. Bucovineni gospodari, iubiți și respectați în comunitate, așa îi regăsim pe bucovinenii de la han. Oameni simpli, care respiră frumusețe și generozitate, ingrediente ale ospitalității atât de specifice zonei, dar și entuziasmul și buna dispoziție te fac să te simți ca acasă. Dupa o seară de poveste petrecută la han, ne îndreptăm pașii spre destinatia următoare. Muzeul Arta Lemnului, din Câmpulung Moldovenesc, este locul unde descoperim că lucrul cu lemnul este o artă, în Bucovina. Bun gust și măsură, asta arată mai toate lucrările din lemn făcute de înaintașii noștri, oferindu-i Bucovinei un parfum de veșnicie.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bucovina tinut de povestedespre bucovinareportaj bucovinaroventura
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes