Politica

Un nou scandal și demisii în USR, după ce Vlad Teohari, candidatul USR-PLUS Diaspora, a fost invalidat de Biroul Naţional

Un scandal în USR a apărut după ce candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare, susţinută de USR-PLUS Diaspora, a fost invalidată de Biroul Naţional. Teohari a primit aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj a partidului și de aici a pornit scandalul.

Mai multe voci din USR susțin că Teohari a fost pedepsit de gruparea Barna deoarece acesta a semnat, anul trecut, o scrisoare deschisă în care peste 100 de membri ai Uniunii reclamau execuţiile din partid. Demersul a fost inițiat de Mihai Goțiu după ce Olimpia Ardelean a fost exclusă din Uniune pentru o postare pe Facebook în care atrăgea atenția asupra unor nereguli din filiala USR Ilfov.

Olimpia Ardelean, reacție dură

Ardelean susține acum că decizia de invalidare a candidaturii lui Teohari a trecut cu un vot strâns: 13 -12. Voturile pentru, a notat ea, au fost date de Dan Barna, Cătălin Drulă, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristian Alin Moş, Radu Mihail, Vlad Botoş, Liviu Mălureanu, Diana Mureşan, Silvia Dinică, Iulian Bulai, Cătălin Stancu, Cristina Prună.

”Să vă fie ruşine! E extrem de nedrept pentru Vlad. Din ce inţelesesem eu, mâine urmau să fie depuse listele de candidaţi pentru diaspora. Cu o zi înainte l-au invalidat. Pe nimic. Pentru că a semnat o scrisoare deschisă.

Team Barna l-a dat afară din USR sau supendat pentru suficient timp cât să nu mai poată candida la parlamentare, care e tot aia practic”, a scris Olimpia Ardelean, pe Facebook.

Olimpia Ardelean s-a întrebat apoi dacă nu vor fi excluși de pe listele de candidați pentru parlamentare anumiți membri doar pentru că au îndrăznit să facă opoziție în partid la gruparea condusă de Dan Barna. „Sunt nume ca Ştefănuţă, Ciceală, Presadă, Vlad Alexandrescu, Goţiu, Dobrev, Seidler, Tudor Benga, Prisnel, Stelian Ion, Andrei Macsut”, a ținut ea să precizeze.

Mihai Martin demisionează

Mihai Martin, membru în conducerea filialei Olt, şi-a anunţat demisia în urma acestui scandal.

”Salutare! Cum am mai spus-o, îmi place să nu intru în conflict cu propria conştiinţă. Acum puţin timp, am citit pe pagina USRPLUS – Revoluţia bunei guvernări, despre decizia luată in această seară de Biroul Naţional de invalidare a candidaturii la alegerile parlamentare a lui Vlad Teohari, care câştigase detaşat alegerile interne in cadrul USR Diaspora, pe motiv că a semnat în decembrie o scrisoare prin care mulţi membri USR nu susţineau excluderea din partid a lui Oli Ardelean, raportor de integritate. Asta înseamnă că vor fi invalidaţi şi alţi semnatari, care vor câştiga alegerile interne, Echipa Barna continuându-şi astfel, din păcate, acţiunile ce au dus USR la scorul mic pe care îl are acum”, a scris el, pe Facebook.

Martin a mai susținut că a comentat decizia în ceea ce-l privește pe Teohari pe grupul intern al USR, dar acesta i-a fost șters.

”Comentariul pe care l-am făcut la respectiva postare, mi-a fost şters, l-am mai pus odată şi mi-a fost “limitat temporar de către un administrator dreptul de a comenta pe pagină”. Prin urmare, las aici comentariul şi îmi anunţ demisia din USR. Să fim sănătoşi, dacă se poate şi la cap!”, a mai scris Martin, pe Facebook.

Alte știri de interes

UDMR a depus liste complete de candidaţi pentru parlamentare în 34 de judeţe

Mihnea Tudor

Zuckerman: SUA va refuza să-l sprijine pe Iordache. Corupţia din guvernul anterior nu este acceptată

Mihnea Tudor

Daniel Ghiţă, fostul luptător K1, pe lista PSD la Camera Deputaţilor

Mihnea Tudor

Ciolacu se așteaptă la noi plecări din partid: Drumul pe care am pornit este cel corect

Gloria Pascu

Șerban Nicolae a părăsit PSD: „Este ca și cum la Mondiale în 94, România îl scotea pe Hagi”

Saghin Cristian

Oprișan, indezirabil pentru conducerea PSD. Ciolacu, tranșant

Mihnea Tudor

PMP: Troc ruşinos PSD – USR. Mai întâi Bădălău, acum Iordache, urmează Marcel Ciolacu premier susținut tot de USR

Gloria Pascu

USR atacă la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Orban susține că a fost un blat USR-PSD la numirea lui Iordache, “violatorul justiţiei independente”, la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »