Un nou studiu privind anticorpii este încurajator în privința SARS-CoV-2

323 de cazuri noi de COVID și 6 decese, în ultimele 24 de ore
323 de cazuri noi de COVID și 6 decese, în ultimele 24 de ore

Potrivit unor studii recente, aproape toate persoanele care au fost infectate cu coronavirus și s-au vindecat dezvoltă anticorpi împotriva acestuia.

Până acum, erau întrebări la care oamenii de știință nu aveau răspuns. Una din întrebările principale era: dacă toți cei infectați dezvoltă anticorpi, care este cantitatea necesară pentru a oferi protecție și cât durează această protecție? Cercetările de la Universitatea Medicală Chongqing din China au scos la iveală faptul că 95% din 285 de pacienți au dezvoltat ambele tipuri de celule imune care combat virusul, scrie Daily Mail.

Anticorpii care luptă cu SARS-CoV-2

Organismul produce două tipuri de anticorpi împotriva infecțiilor: imunoglobulina M (IgM) și imunoglobulina G (IgG).

Imunoglobulina M (IgM) este produsă imediat după infectare. Acești anticorpi oferă o scurtă ”explozie de protecție” înainte de a dispărea complet. În cazul coronavirusului, în prima săptămână după infectare, doar 40% din pacienți au dezvoltat acest tip de anticorpi. Însă, începând cu a doua săptămână, 95% dintre aceștia dezvoltaseră deja imunoglobulina M.

Mai mult decât atât, rezultatele studiului arată că toți pacienții au dezvoltat imunoglobuline G, anticorpi care necesită mai mult timp de dezvoltare, însă oferă o protecție de lungă durată.

Cercetătorii vor continua studiile pentru a afla care este cantitatea de anticorpi necesară protecției și cât de îndelungată poate fi această protecție. Până atunci însă, rezultatele studiului sunt un semn încurajator care demonstrează că organismul învață să se protejeze singur după expunere, mai scrie dailymail.co.uk.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anticorpi coronavirusAnticorpii care luptă cu SAR-CoV-2imunoglobulinastudiu anticorpi covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes