Un nou val de atacuri ruseşti în Ucraina. Cel puţin un mort la Kiev. Pană uriaşă de curent în Republica Moldova

Sirenele care avertizează în privinţa unor raiduri aeriene răsunau, miercuri, pe întreg teritoriul Ucrainei, iar oficiali din cel puţin două regiuni au declarat că apărarea aeriană locală a fost pusă în funcţiune pentru a anihila rachetele ruseşti, relatează Reuters.

UPDATE. Autorităţile din Kiev au anunţat că cel puţin o persoană a fost ucisă de cel mai recent atac rusesc asupra capitalei, scrie „The Guardian”.

O altă persoană a fost, de asemenea, rănită în urma unui bombardament care a avariat o clădire cu două etaje, potrivit guvernului militar al oraşului.

Au fost auzite explozii în Liov şi Kremenciuk, în regiunea Poltava.

De asemenea, au fost raportate întreruperi de energie electrică pe întreg teritoriul Ucrainei.

Populaţiei i s-a cerut să rămână în adăposturi.

UPDATE. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a cerut ca Ucraina să primească „toate sistemele de apărare aeriană necesare, cât mai curând posibil”, în urma noilor atacuri ruseşti cu rachete.
Moscova a lansat „o nouă teroare cu rachete” împotriva Kievului şi a altor oraşe ucrainene pentru a „sărbători” recunoaşterea de către Parlamentul European a Rusiei ca stat terorist, a declarat Kuleba pe Twitter.

UPDATE. O serie de explozii au fost auzite la Kiev în ceea ce pare să fie un nou val de atacuri cu rachete ale Rusiei în Ucraina.

Primarul Kievului, Vitali Klitciko, a confirmat au atac asupra infrastructurii critice. Exploziile au fost urmate de întreruperi ale energiei electrice.

Explozii au fost auzite şi în regiunile Mikolaiv şi Dnipropetrovsk, iar apărarea antiaeriană pare să fi eliminat o parte dintre ele, scrie „The Guardian”.

UPDATE. Anton Geraşcenko, consilier la Ministerul ucrainean de Interne, a distribuit o înregistrare video în care se vede cum o rachetă rusească zboară deasupra regiunii Harkov.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Agenţia de presă Interfax Ucraina a anunţat că au fost explozii în mai multe regiuni din sudul şi sud-estul ţării, citând canale locale din aplicaţia de mesagerie Telegram.

Illia Ponomarenko, de la „The Kyiv Independent”, scrie că o rachetă rusească tocmai a fost auzită deasupra oraşului Bucha, în regiunea Kiev.

Forţele ruseşti vizează din ce în ce mai mult infrastructura critică ucraineană în ultimele săptămâni, în cel mai amplu val de atacuri, de săptămâna trecută, fiind trase peste 100 de rachete.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac rusiabombardamente rusestipana curent moldovarachete rusesti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes