Un nou val de coronavirus? Rafila: În șapte zile vom afla

Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie, a afirmat luni, la un post tv, că efectele acestui prim weekend de relaxare, după încheierea stării de urgenţă în România, se vor putea observa în circa șapte zile.

Profesorul Rafila subliniază că este extrem de important ca oamenii să conştientizeze că măsurile sunt impuse de autorităţi pentru a-i proteja, sperând că lucrurile să intre curând în normalitate.

”Cred că a fost o stare de euforie, cred că momentele de aglomerare în spațiile publice au trecut. Ieri după-amiază am văzut că în parcuri nu mai era aglomerația la care ne așteptam după primele două zile. Probabil că lucrurile vor intra în normalitate și oamenii vor încerca să respecte măsurile. Este important ca fiecare să conștientizeze că sunt măsuri care protejează. În șapte zile, săptămâna viitoare o să vedem dacă a fost vorba de o problemă la nivel național, dacă sunt doar chestiuni punctuale, concentrări de oameni în anumite locuri. Dacă a fost așa, probabil nu vom avea un impact foarte mare la nivel național”, a declarat Alexandru Rafila, într-o intervenţie la Digi24.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

masuri de relxarenou val de coronavirusrafilarelaxare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes