Un spital de copii și o maternitate din Mariupol, BOMBARDATE de armata lui Putin – VIDEO! Zelensky, către ruși: V-ați pierdut umanitatea!

Un spital de copii și o maternitate din Mariupol, BOMBARDATE de armata lui Putin - VIDEO! Zelensky, către ruși: V-ați pierdut umanitatea! Foto: Twitter, captura
Un spital de copii și o maternitate din Mariupol, BOMBARDATE de armata lui Putin - VIDEO! Zelensky, către ruși: V-ați pierdut umanitatea! Foto: Twitter, captura

Forțele de ocupație ruse din Ucraina au bombardat și distrus un spital de copii şi o maternitate în oraşul asediat, Mariupol, din sud-estul țării.

“Forţele de ocupaţie ruse au lansat mai multe bombe asupra spitalului de copii. Distrugerea este colosală”, potrivit unei declaraţii postate pe Facebook a oficialilor ucraineni.

Oficialii Primăriei Mariupol au adăugat că nu cunosc încă numărul exact al victimelor.

Zelensy, extrem de vehement

”Mariupol. Atac direct al forţelor ruse la maternitate. Oameni, copii se află sub dărâmături. O atrocitate! Cât va mai fi lumea complice în ignorarea terorii? Închideţi în acest moment spaţiul aerian! Opriţi crimele! Puterea e în mâinile voastre, dar se pare că vă pierdeţi umanitatea, a afirmat preşedintele Volodmir Zelensky pe Twitter.

Secţia de maternitate din centrul oraşului, secţia de copii şi secţia de terapie de la spital – toate au fost distruse într-un raid aerian rusesc asupra Mariupol”, a declarat şeful administraţiei militare regionale, Pavlo Kyrylenko, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

El a adăugat că cei răniţi sunt evacuaţi la cel mai apropiat spital.

”Rusia nu numai că a trecut graniţa unor relaţii inacceptabile între state şi popoare. Aţi depăşit linia umanităţii. Nu vă mai spuneţi fiinţe umane”, a scris Kyrylenko pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

crime de razboi mariupol maternitate bombardata putin razboi ucraina spital copii bombardat zelensky
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes