Un turist a decedat după ce a căzut în gol peste 60 de metri, într-o râpă la Vârful Omu

Salvamontiştii din Buşteni au ajuns la locul în care un bărbat de 57 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut peste 60 de metri în gol din zona Vârful Omu şi anunţă că, din cauza complexităţii acţiunii de recuperare a cadavrului, acesta va fi extras luni din râpa în care se află întrucât acţiunea este foarte riscantă pe timp de noapte.

”Salvamontiştii din Buşteni au ajuns la locul accidentului, se va începe amenajarea amarajelor si împachetarea şi asigurarea victimei. Pentru că este târziu şi operaţiunea necesită multe ore de muncă, extragerea în condiţii de siguranţă nu poate continua pe timp de noapte” au transmis, duminică după amiază, reprezentanţii Salvamont Buşteni.

Operaţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit va fi reluată luni dimineaţă, iar salvatorii montani au solicitat inclusiv sprijinul unui elicopter.

Căzătură în gol de poeste 60 de metri

Un bărbat de aproximativ 57 de ani, care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, la o diferenţă de nivel de aproximativ 60-70 de metri. Cei care îl însoţeau şi care au ajuns primii la el, au constatat că bărbatul nu are semne vitale.

„Este vorba despre un bărbat de aproximativ 56 – 57 de ani, care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului. La un moment dat, de pe Vârfu Omu, de undeva a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri” au declarat, conform news.ro, reprezentanţi ai Salvamont Buşteni care intervin, duminică după amiază, la faţa locului.


Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazut in gol cazut in gol 60 m tursit decedat varful omu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes