Unde a ajuns leul rănit și subnutrit, din videoclipul manelistului Dani Mocanu

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” continuă seria dezvăluirilor, începută în urmă cu aproximativ un an, despre felina rănită și subnutrită, apărută în videoclipul controversatului manelist Dani Mocanu, care a stârnit reacții în lanț în întreaga țară.

Anul trecut, echipa “Asta-i România!” avea să descopere, în satul Picior de Munte, din județul Dâmbovița o adevărată crescătorie de animale feroce chiar în buricul satului. Nu mai puțin de nouă lei erau crescuți într-o curte, gard în gard cu gospodăriile vecine.

Și nimic nu ar fi tulburat liniștea locului, dacă în spațiul public nu ar fi apărut un videoclip de la care s-a aprins tot scandalul, al cărui protagonist era nimeni altul decât manelistul Dani Mocanu, în care apărea alături de un leu ținut în lesă, aparent rănit și realmente subnutrit.

În urma lansării acestui videoclip, cântărețul s-a ales cu zeci de milioane de vizualizări dar și cu un dosar penal. În plus, imaginile cu leul chinuit i-au făcut curioși și pe oamenii legii care s-au întrebat de unde vine animalul și al cui este el. În cele din urmă s-a aflat că fioroasa felină nu venea din junglă, ci dintr-un sat dâmbovițean. La scurt timp, leul ajuns a fost confiscat de către autorități din curtea executorului, și dus la grădina zoologică din Târgoviște.

Astăzi, la aproape un an de la întreg scandalul, echipa “Asta-i România!” revine în satul dâmbovițean, locul unde leii sunt crescuți la vedere. Și pentru că autoritățile din România nu au făcut mai nimic cu jungla din mijlocul satului Picior de Munte, una dintre cele mai mari ONG-uri din Europa, cu sediul în Austria, în colaborare cu Animal Society, au făcut tot posibilul să salveze animalele sălbatice. La sfârșitul lunii septembrie, din cei zece lei, ONG-ul a reușit să ia șapte, pe care i-a dus într-un sanctuar din Olanda, pentru ca mai apoi, în câteva luni, aceștia să ajungă acolo unde le locul; în Africa. Transportul animalelor nu a fost una deloc simplă, au participat zeci de profesioniști din domeniu, medici veterinari atât de la noi cât și din străinătate.

Nu ratați o ediție inedită “Asta-i România!”, duminica aceasta, de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asta-i romaniaclip leu dani mocanudani mocanuleu dani mocanu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes