Unde va fi înmormântat ÎPS Pimen

Arhiepiscopul Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei
Arhiepiscopul Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei
  • „Pentru asta am devenit preot. Să învăţ a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El”.
  • Mormântul ierarhului se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava.
  • Pimen a încetat din viață miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul „Matei Balș” din Capitală

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a transmis că IPS Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

„Dacă va fi posibil, slujba înmormântării se va face la Suceava, apoi trupul neînsuflețit va fi dus la această mănăstire. Încă nu a fost stabilită ziua”, a transmis, astăzi, Vasile Bănescu.

Pimen va fi înmormântat la Sihăstria Putnei

Conform legislaţiei în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, va decide data şi detaliile înmormântării. Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava.

La scurt timp după anunțul decesului înaltului ierarh, Biserica Ortodoxă Română a transmis că „a pierdut un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene”.

În locul lui Pimen, decedat, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul, conform BOR.

Pimen a murit marți noaptea

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a trecut la cele veșnice astăzi, 20 mai 2020, la ora 00:50, în urma unui al doilea atac de cord, informează basilica.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, născut la 25 august 1929, avea 90 de ani, fiind cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În urmă cu exact o lună fusese internat la Spitalul Matei Balș din București, cu simptome de pneumonie acută și infectare cu coronavirus.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

de ce a murit pimenpimenpimen a muritunde va fi inmormantat pimen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes