Economie

Ungaria produce Remdesivir pentru tratarea Covid-19

În Ungaria a început producția de Remdesivir, medicament folosit în tratarea pacienților cu coronavirus. Jozsef Bodis, ministrul Inovației și Tehnologiei, a anunțat, vineri, că firma ungară Richter a produs până în prezent, în etapa iniţială, doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi testați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Ministrul a mai precizat că, până la finele acestei luni, Richer va produce Remdesivir pentru tratarea a peste 800 de bolnavi.

Guvernul de la Budapesta, care are 5,25% din acțiunile companiei farmaceutice, a contribuit la acest proiect cu circa 1,1 milioane de euro, conform B1tv, care citează Hungary Today.

Jozsef Bodis a mai afirmat că Ungaria se pregătește să producă și antiviralul Favipiravir, un alt medicament folosit în tratarea COVID-19.

Comisia Europeană, un contract pentru achiziția de Remdesivir

Joi, Comisia Europeană a semnat un acord-cadru cu societatea farmaceutică Gilead pentru achiziția a 500.000 de scheme de tratament cu Remdesivir, cu posibilitatea de cumpărare a unei cantități suplimentare de până la 500.000 de alte scheme.

Medicamentul va fi distribuit statelor membre ale Uniunii Europene, Marii Britanii, dar și altor țări candidate la aderare: Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina.

Efectul Remdesivir asupra COVID-19

Un studiu publicat recent în New England Journal of Medicine a arătat că antiviralul Remdesivir grăbește vindecarea pacienților COVID-19 cu cinci zile.

O analiză separată a mai indicat și faptul că medicamentul poate reduce rata de mortalitate în rândul acestor pacienți.

Studiul a fost efectuat pe 1.062 de persoane testate pozitiv cu coronavirus.

Alte știri de interes

Florin Cîţu anunță o nouă victorie pentru România

Mihnea Tudor

Apare un nou GIGANT auto: STELLANTIS. Fiat Chrysler şi PSA vor primi aprobarea UE pentru fuziune

Mihnea Tudor

Agenţia de rating Moody’s a menţinut ratingul de ţară al României. Ministrul Finanţelor, anunţ important despre încasări la buget

Saghin Cristian

Năsui: S-au dus peste 3 miliarde de lei în plină pandemie pe pensiile speciale, în timp ce noi aşteptăm verdictul CCR

Mihnea Tudor

Vehiculele şi containerele vor fi scanate și din mers de Poliția Transporturi – FOTO

Mihnea Tudor

Ancheta pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Cîțu: Ciolacu şi gaşca lui trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale

Saghin Cristian

Înscrieri la minut: Ministrul Economiei anunță numărul de IMM-uri care au aplicat pentru accesarea granturilor pentru capitalul de lucru

Mihnea Tudor

Florin Cîțu, propunere CURAJOASĂ pentru Marcel Ciolacu. Se poate ajunge în penal: ”Crimă cu premeditare!”

Saghin Cristian

Vacanțe în pandemie – Românii au salvat litoralul bulgăresc în acest sezon

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »