Ungaria produce Remdesivir pentru tratarea Covid-19

În Ungaria a început producția de Remdesivir, medicament folosit în tratarea pacienților cu coronavirus. Jozsef Bodis, ministrul Inovației și Tehnologiei, a anunțat, vineri, că firma ungară Richter a produs până în prezent, în etapa iniţială, doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi testați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Ministrul a mai precizat că, până la finele acestei luni, Richer va produce Remdesivir pentru tratarea a peste 800 de bolnavi.

Guvernul de la Budapesta, care are 5,25% din acțiunile companiei farmaceutice, a contribuit la acest proiect cu circa 1,1 milioane de euro, conform B1tv, care citează Hungary Today.

Jozsef Bodis a mai afirmat că Ungaria se pregătește să producă și antiviralul Favipiravir, un alt medicament folosit în tratarea COVID-19.

Comisia Europeană, un contract pentru achiziția de Remdesivir

Joi, Comisia Europeană a semnat un acord-cadru cu societatea farmaceutică Gilead pentru achiziția a 500.000 de scheme de tratament cu Remdesivir, cu posibilitatea de cumpărare a unei cantități suplimentare de până la 500.000 de alte scheme.

Medicamentul va fi distribuit statelor membre ale Uniunii Europene, Marii Britanii, dar și altor țări candidate la aderare: Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina.

Efectul Remdesivir asupra COVID-19

Un studiu publicat recent în New England Journal of Medicine a arătat că antiviralul Remdesivir grăbește vindecarea pacienților COVID-19 cu cinci zile.

O analiză separată a mai indicat și faptul că medicamentul poate reduce rata de mortalitate în rândul acestor pacienți.

Studiul a fost efectuat pe 1.062 de persoane testate pozitiv cu coronavirus.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

remdesivirremdesivir in ungariaungaria produce remdesivir
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes