Ungaria: Şefa agenţiei de meteorologie şi adjunctul său, demişi după ce focul de artificii programat de Ziua Naţională a fost amânat din cauza unor alerte de vreme extremă

Şefa agenţiei de meteorologie din Ungaria, Kornelia Radics, şi adjunctul său, Gyula Horvath, au fost înlăturaţi din funcţii, luni, după ce în urmă cu două zile, focul de artificii programat la Budapesta de Ziua Naţională a fost amânat din cauza unor alerte de vreme extremă, relatează BBC şi AFP.

Radics şi Horvath au fost demişi de ministrul Tehnologiilor şi Industriei, Laszlo Palkovics.

Focul de artificii urma să fie “cel mai mare spectacol de artificii al Europei”. Însă cu şapte ore înainte de startul programat, evenimentul a fost amânat din cauza unor alerte de vreme extremă.

Însă vremea a rămas calmă. Furtuna anunţată de agenţia de meteorologie a schimbat însă direcţia sâmbătă şi a lovit alte zone ale Ungariei, ocolind total capitala, notează bbc.com.

Sâmbătă ar fi trebuit să fie lansate aproximativ 40.000 de artificii din 240 de puncte pe un segment de 5 kilometri de-a lungul Dunării, în Budapesta, spectacol la care se obicei asistă până la două milioane de oameni.

Evenimentul a fost amânat o săptămână.

Agenţia de meteorologie a postat duminică, pe Facebook, un mesaj prin care îşi cere scuze, explicând că s-a întâmplat ceea ce era cel mai puţin probabil şi că aceste lucruri se pot întâmpla în meteorologie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

artificii amanate artificii budapesta furtuna ungaria sefa meteo demisa
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes