UNICEF, cu sprijinul DP World, se implică în combaterea valului de COVID-19 din India

UNICEF a expediat Indiei echipamente vitale suplimentare, inclusiv două milioane de viziere și 200.000 de măști chirurgicale.

Grație sprijinului logistic integrat oferit de DP World, echipamentele au fost expediate din depozitul UNICEF din Dubai în direcția New Delhi pentru a ajuta India să facă față valului mortal de COVID-19. Acest demers este realizat în cadrul parteneriatului global încheiat de DP World și UNICEF, în baza căruia se oferă acces global la servicii logistice, inclusiv la porturi, transport feroviar, transport rutier și depozitare, fără niciun cost.

„Situația tragică din India ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți”, a afirmat Henrietta Fore, Directorul Executiv al UNICEF. „Dacă lumea nu se implică și nu ajută India acum, vor apărea repercusiuni la nivel regional și mondial sub forma deceselor provocate de virus, a mutațiilor virusului și a întârzierilor în aprovizionare. Sprijinul acordat de DP World și toți ceilalți parteneri ai noștri nu a fost niciodată atât de important”.

Sultan Ahmed bin Sulayem, președintele și directorul executiv al grupului DP World, a declarat: „DP World se implică alături de UNICEF, deoarece combaterea pandemiei de COVID-19 reprezintă cea mai mare provocare logistică din istoria recentă a omenirii. Transportul în regim de urgență al acestor materiale medicale reprezintă doar una dintre numeroasele operațiuni pe care le va susține DP World la nivel mondial. Emiratele Arabe Unite și India au o legătură puternică și suntem alături de India în fața acestei pandemii devastatoare”.

UNICEF și partenerii săi se mobilizează pentru a menține siguranța și sănătatea copiilor și familiilor lor. UNICEF a furnizat concentratoare de oxigen și alte echipamente de urgență atât de necesare pentru a veni în sprijinul unui răspuns prompt, susținând totodată creșterea rezistenței la stresul și șocurile recurente ce afectează sistemul de sănătate și plasează copiii și familiile lor în situație de risc.

UNICEF a furnizat 85 de aparate de testare COVID-19, care sunt esențiale în răspunsul la pandemie al Guvernului Indiei. În plus, UNICEF sprijină achiziționarea și instalarea a 25 de unități de producere a oxigenului pentru spitale în nord-estul țării și în Maharashtra, precum și instalarea a peste 70 de scanere termice în diferite puncte de intrare în țară.

UNICEF colaborează de la debutul pandemiei cu guvernul și cu partenerii din India pentru a contribui la oprirea răspândirii COVID-19, informând peste 660 de milioane de persoane despre modul în care se pot proteja împotriva coronavirusului. UNICEF depune eforturi permanente pentru combaterea informațiilor eronate și promovarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19, inclusiv a purtatului măștii, a distanțării fizică și a spălatului pe mâini. În fiecare săptămână, se creează nou conținut multimedia în mai multe limbi pentru a fi difuzat pe canalele și platformele digitale, mai ales la nivel statal.

UNICEF are nevoie de 21 de milioane de USD pentru a livra urgent alte echipamente de testare, materiale și produse de oxigen în India și de peste 50 de milioane de USD pentru intervenții vitale împotriva COVID-19 în diferite sectoare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ajutor unicef india unicef
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes