Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze despre prezenţa coronavirusului a murit infectat și el

Unul dintre primii medici care a informat despre prezenţa coronavirusului în China, Li Wenliang, a fost răpus de virus.

Medicul Li Wenliang a decedat în spitalul din Wuhan în care fusese internat după ce el însuşi a fost infectat cu virusul de unul dintre pacienţii săi.

Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, a trimis un mesaj studenţilor săi, la începutul epidemiei de coronvirus, în care le povestea despre şapte pacienţi de la piaţa de peşte infectaţi cu un tip de coronavirus şi care prezintă simptome asemănătoare bolii SARS. Poliţia din Wuhan l-a acuzat că împrăştie zvonuri false.

La începutul lunii ianuarie, medicul a îngrijit un pacient despre care nu se ştia că este infectat cu coronavirus. Medicul a început să tuşească, iar în ziua următoarea a avut febră. Doctorul a fost spitalizat două zile mai târziu, iar starea lui s-a deteriorat într-atât încât a trebuit să fie internat la terapie intensivă. La data de 1 Februarie, medicul a fost diagnosticat cu coronavirus.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cronavirusmedic mortwuhan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes