Urmărire ca-n filme în Botoșani. Un individ a fost împușcat de polițiști

Un tânăr de 24 de ani, din localitatea Roma, din județul Botoșani, a fost împușcat de către polițiști, după o urmărire în trafic și încercarea acestuia de a lovi cu mașina un polițist. Potrivit anchetatorilor, tânărul botoșănean nu doar că n-a oprit la semnalul agenților, ci ar fi vrut să îl lovească cu mașina pe unul dintre ei. Apoi, și-a abandonat vehiculul.

După o serie de focuri de avertisment, polițiștii l-au împușcat în picior pe tânărul violent. Incidentul s-a petrecut noaptea trecută, în comuna Roma.

Oprit cu 2 gloanțe

După ce au încercat să-l oprească, polițiștii au pornit-o pe urmele tânărului conducător. După câțiva kilometri, fugarul a abdonat mașina și a luat-o la fugă, pe câmp. Două gloanțe în piciorul drept l-au pus la pământ.

”Prezenta plăgi multiple prin împușcare, stabil hemodinamic, a fost preluat și transportat la spital pentru investigații și tratament corespunzător”, a anunțat Cătălina Duhaniuc, de la Ambulanța Botoșani.

Din primele cercetări ale anchetatorilor, botoșăneanul condusese cu permisul suspendat și cu numere de înmatriculare false:

”Nu a respectat semnalul regulamentar de oprire. A continuat deplasarea și a încercat să acroșeze unul dintre polițiști. Au fost executate mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția bărbatului, rezultând rănirea acestuia.

Întrucât acesta nu a oprit la semnal, continuându-și deplasarea și încercând sa acroșeze unul dintre politiști, s-a executat un foc de armă în direcția autoturismului, după ce vehiculul a trecut de echipajul de poliție”, a precizat Simona Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, potrivit stirileprotv.ro.

Tânărul este internat acum la spitalul județean Botoșani, și se află în afara oricărui pericol, spun medicii. Poliția i-a deschis un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat pentru ultraj, riscă până la 5 ani de închisoare.

De asemenea, conducerea IPJ Botoșani face și o anchetă internă, pentru a stabili dacă agenții din teren au folosit în mod justificat armamentul din dota.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gloante in piciorpolitie urmariresofer impuscat botosaniurmarire in trafic
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes