Social

Urmărire ca-n filme în Botoșani. Un individ a fost împușcat de polițiști

Un tânăr de 24 de ani, din localitatea Roma, din județul Botoșani, a fost împușcat de către polițiști, după o urmărire în trafic și încercarea acestuia de a lovi cu mașina un polițist. Potrivit anchetatorilor, tânărul botoșănean nu doar că n-a oprit la semnalul agenților, ci ar fi vrut să îl lovească cu mașina pe unul dintre ei. Apoi, și-a abandonat vehiculul.

După o serie de focuri de avertisment, polițiștii l-au împușcat în picior pe tânărul violent. Incidentul s-a petrecut noaptea trecută, în comuna Roma.

Oprit cu 2 gloanțe

După ce au încercat să-l oprească, polițiștii au pornit-o pe urmele tânărului conducător. După câțiva kilometri, fugarul a abdonat mașina și a luat-o la fugă, pe câmp. Două gloanțe în piciorul drept l-au pus la pământ.

”Prezenta plăgi multiple prin împușcare, stabil hemodinamic, a fost preluat și transportat la spital pentru investigații și tratament corespunzător”, a anunțat Cătălina Duhaniuc, de la Ambulanța Botoșani.

Din primele cercetări ale anchetatorilor, botoșăneanul condusese cu permisul suspendat și cu numere de înmatriculare false:

”Nu a respectat semnalul regulamentar de oprire. A continuat deplasarea și a încercat să acroșeze unul dintre polițiști. Au fost executate mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția bărbatului, rezultând rănirea acestuia.

Întrucât acesta nu a oprit la semnal, continuându-și deplasarea și încercând sa acroșeze unul dintre politiști, s-a executat un foc de armă în direcția autoturismului, după ce vehiculul a trecut de echipajul de poliție”, a precizat Simona Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, potrivit stirileprotv.ro.

Tânărul este internat acum la spitalul județean Botoșani, și se află în afara oricărui pericol, spun medicii. Poliția i-a deschis un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat pentru ultraj, riscă până la 5 ani de închisoare.

De asemenea, conducerea IPJ Botoșani face și o anchetă internă, pentru a stabili dacă agenții din teren au folosit în mod justificat armamentul din dota.

Alte știri de interes

Un fost senator PSD a decedat la 51 de ani după ce a contractat coronavirus

Mihnea Tudor

Victor Picu, directorul ANOFM, prins băut la volan, în plin centru al Capitalei

Mihnea Tudor

Poliția de frontieră, la capacitate maximă. Peste 100.000 de români au trecut granițele

Saghin Cristian

Masca de protecție, obligatorie în Timișoara, cu două excepții

Mihnea Tudor

Alocația pentru copii a crescut. Câți bani vor primi copiii

Mihnea Tudor

Comandantul ISU Neamț, Ion Nițică, a murit. Suferea de o boală incurabilă

Mihnea Tudor

Sindicatul Europol: Poliţist infectat cu Covid-19, soţia şi copiii, lăsaţi în agonie de DSP. UPDATE: Intervenție de la nivel înalt

Saghin Cristian

Primul județ în care masca este obligatorie în spațiile deschise

Mihnea Tudor

Angajații care au fost în șomaj tehnic, vizați de un anunț al CNAS

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »