Următoarea ședinţă a coaliţiei, pe tema crizei din energie, amânată din cauza neînțelegerilor dintre partide

Pe ordinea de zi a discuţiilor ar fi trebuit să figureze măsurile care urmează a fi luate după 1 aprilie pentru contracararea preţurilor mari la energie.

Pentru că PNL şi PSD nu se înţeleg în privinţa măsurilor care vor fi implementate, o decizie în coaliţie se va lua doar după ce Executivul va finaliza pachetul de măsuri.

Marţi, la Guvern urma să aibă loc o întâlnire a liderilor celor trei partide, pe această temă. Surse din PSD au precizat pentru News.ro că preşedintele PSD Marcel Ciolacu va merge la discuţia de la Palatul Victoria.

PSD propunea, prin vocea liderului Marcel Ciolacu, reglementarea pieţei energiei şi o prelungire a măsurilor privind plafonarea şi compensarea facturilor.” Există şi posibilitatea prelungirii cu o lună a acestei Ordonanţe de urgenţă care este acum”, spunea Ciolacu. PSD ar dori scăderea TVA la anergie la 5%.

În replică, Florin Cîţu, liderul PNL a declarat, despre un acord în coaliţie privind reducerea TVA la la 5% în energie, că nu s-a discutat acest lucru şi că este un fake news. ”Singurul lucru pe care l-am spus a fost despre un TVA generalizat, a spus Cîţu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

preturi energiesedinta coalitie
redactia

Alte stiri de interes