Urşi panda gemeni cu cea mai mare greutate din lume la naștere

O pereche de panda gemeni, cu o greutate de peste 200 de grame fiecare, s-a născut la Chengdu, capitala provinciei Sichuan, din sud-vestul Chinei, au declarat luni autorităţile locale, citate de Xinhua. Se crede că cei doi, un mascul şi o femelă, au cea mai mare greutate la naştere din lume dintre puii de panda gemeni născuţi în captivitate, potrivit Bazei de Cercetare a Urşilor Panda Uriaşi de la Chengdu.

Puiul de panda mascul cântăreşte 211,6 grame, în timp ce femela ‘doar’ 209 de grame. Cei doi au venit pe lume în dimineaţa zilei de sâmbătă, iar starea lor de sănătate este stabilă. Greutatea medie la naştere a puilor de panda este de aproximativ 150 de grame. ‘Este rar să vedem că ambii pui gemeni cântăresc peste 200 de grame la naştere’, au precizat experţii. Până luni, un număr de 298 de pui de panda gigant s-au născut la Baza de cercetare de la Chengdu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

panda ursi panda
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes