Ursula Von der Leyen, susținută de Berlin pentru un nou mandat la şefia Comisiei Europene

Ursula Von der Leyen
Ursula Von der Leyen

Guvernul german va propune ca preşedintele german Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să fie reconfirmat pentru un nou mandat, au declarat surse guvernamentale..

Venită din partea Partidului Popular European (PPE), Ursula von der Leyen şi-a consolidat poziţia în Parlamentul European prin ascensiunea taberei sale conservatoare la alegerile din perioada 6-9 iunie, dar va trebui să obţină acordul majorităţii liderilor europeni şi să găsească o majoritate la Strasbourg.

Liderii europeni se reunesc luni la Bruxelles pentru prima lor întâlnire de la alegerile din iunie. Se aşteaptă ca aceştia să ajungă la un acord informal asupra unei distribuţii a principalelor posturi.

Cu 13 lideri europeni din grupările politice aparţinând PPE şi cu votul Franţei, care ar putea susţine şi ea reconfirmarea Ursulei von der Leyen, şi cel al Germaniei, ei ar trebui să atingă majoritatea stabilită la 15 din 27 de ţări reprezentând cel puţin 65% din populaţia blocului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

presedinte comisia europeanaUrsula von der Leyen
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes