Ce mai citim pe net

USR, după motivarea CCR: Motivul este ridicol. Au fost adoptate zeci de legi fără surse certe de finanţare

Reprezentanţii USR au transmis că motivarea CCR pe decizia de admitere a obiecţiei Guvernului privind legea de înfiinţarea a unui DNA al pădurilor este ridicol. USR precizează că va redepune proiectul de lege şi va indica sursa de finanţare, pe a cărei lipsă o foloseşte Curtea Constituţională în argumentele hotărârii.

CCR a publicat motivarea deciziei de respingere a DNA-ului pădurilor. Motivul ridicol e lipsa indicării unei surse certe de finanţare! În ultimii patru ani au fost adoptate zeci de legi fără surse certe de finanţare şi fără analize de impact bugetar, unele dintre ele care au destabilizat complet bugetul de stat. CCR nu le-a văzut pe acelea. Dar iată că au găsit de cuviinţă să folosească acest motiv ca să respingă DNA-ul pădurilor, o structură menită să lupte cu adevărat împotriva defrişărilor ilegale din pădurile ţării”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a USR.

Sursa menţionată precizează că va continua să lupte pentru înfiinţarea acestei structuri şi reproşează Guvernului PNL că, în loc să identifice fonduri pentru crearea DNA al pădurilor, a ales să blocheze legea la CCR.

„Nicio problemă. Noi continuăm să milităm pentru DNA-ul Pădurilor şi vom redepune legea indicând sursa de finanţare. Este revoltător că Guvernul PNL în loc să identifice fonduri pentru a transforma în realitate DNA-ul Pădurilor a ales să blocheze legea la CCR. Lupta pentru apărarea pădurilor României ar trebui să fie comună, dar se pare că mafia lemnului are legături puternice cu oamenii aflaţi la putere. Pe 6 decembrie sunt alegeri. Dacă nu vrei să mai ajungă la guvernare cei care blochează DNA-ul Pădurilor şi care protejează mafia lemnului, ai o singură alegere – Alianţa USR-PLUS”, conchide sursa amintită.

Curtea Constituţională a motivat, vineri, decizia prin care a admis sesizarea Guvernului pe legea USR care prevede înfiinţarea DNA al pădurilor. Judecătorii CCR argumentează că actul normativ a fost adoptat de Parlament are o sursă de finanţare incertă, lucru care încalcă prevederile constituţionale.

Alte știri de interes

Bastonul de polițist din biroul primarului Tudorache. Surpriza zilei pentru Clotilde Armand

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan, la 30 de ani de Colectiv: Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă

Saghin Cristian

Marian Godină a intrat în izolare: ”E amuzant când mă sună Poliția să ies la poartă”

Mihnea Tudor

Imagini de groază cu plămânii unui pacient COVID. Medic: Cum facem cu ei domnule doctor Bittman, doamnă doctor Corina Chiriac?”

Mihnea Tudor

Lideri PSD fotografiați la pensiune – Tomac: Moment de euforie totală. Sărbătoreau victoria lui Florin Iordache

Saghin Cristian

Costel Barbu către USR PLUS: Aţi stat pe margine aşteptând, sperând ca noi să ne rupem gâtul

Mihnea Tudor

Ana Birchall răpusă de durere: O minte criminală și bolnavă l-a otrăvit

Mihnea Tudor

Varujan Vosganian nu mai candidează! DNA poate relua urmărirea penală

Saghin Cristian

Ciolacu: Iohannis trebuie să renunţe la aura de „Otto cel Mare” şi să cheme urgent toate partidele la consultări

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »