USR-PLUS îl acuză pe primarul Negoiță de iresponsabilitate și pierderi de vieți omenești. Șantierul unde au murit doi oameni nu avea autorizație

USR-PLUS, îl acuză pe primarul Negoiță de iresponsabilitate și pierderi de vieți omenești
USR-PLUS, îl acuză pe primarul Negoiță de iresponsabilitate și pierderi de vieți omenești

Reacția celor de la USR-PLUS vine într-un comunicat, publicat pe pagina lor de socializare, marți. Partidul aflat în coaliția de guvernare consideră ca primarul Robert Negoiță trebuie să răspundă în fața reprezentanților justiției privind tragedia petrecută luni seară.

”Din primele informații și documente pe care le au consilierii USR PLUS, nu există autorizație de construire pentru lucrarea derulată lângă Biblioteca Națională. De altfel, în administrația publică locală este un fapt binecunoscut că firmele primăriei sectorului 3 acționează la ordinul verbal al lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

De această dată, pe șantierul deschis lângă Biblioteca Națională, nu au mai fost făcute doar lucrări fără avize și fără autorizații care nu respectă normele de mediu, ca pe Esplanada, ci, se pare, lucrări nelegale de punere în siguranță a unui drum, dar asta după ce au fost puse bordurile și elemente de iluminat. Rezultatul lucrării făcute invers l-am văzut cu toții: doi oameni au murit, iar alți patru au ajuns la spital.

Este scandalos că în continuare firmele de construcție din subordinea Consiliului Local al Sectorului 3 acționează la ordinul verbal al lui Robert Negoiță și nu se respectă nici un fel de măsuri de siguranță a muncii. Măcar de acum înainte lucrările din Sectorul 3 trebuie să se desfășoare în siguranță, în baza legii.

Reamintim că încă din luna iulie consilierii locali USR PLUS ai Sectorului 3 i-au cerut explicații lui Robert Negoiță pentru lucrările fără documente pe care le execută în centrul Capitalei, primind un răspuns scandalos: că se fac lucrări de igienizare.

ISC București, sesizat tot în luna iulie de către USR PLUS, a confirmat că firmele Primăriei Sectorului 3 nu aveau autorizații. Vom transmite procurorilor toate datele pe care le avem privind lucrările fără autorizație pe care Robert Negoiță le face.

Ne exprimăm compasiunea pentru pierderile suferite de familii și le asigurăm că vom face toate demersurile legale pentru a pune capăt lucrărilor nelegale orchestrate de Robert Negoiță”, este comunicatul USR-PLUS postat pe facebook.

Doi morți în incidentul de la Biblioteca Națională

Luni, șase muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională. Lucrarea aparţine Primăriei Sectorului 3.

Doi dintre muncitori au fost acoperiţi complet de pământ, fiind căutaţi timp de mai multe ore de către echipele de intervenție. Ei au fost găsiți decedați. Ceilalți patru au fost îngropaţi până la talie, fiind scoşi de pompieri și duși la spitalele Universitar și Floreasca. Cele două persoane decedate au vârste cuprinse între 50 şi 55 de ani.

Poliția Capitalei și Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 au deschis dosar penal in rem (pentru fapte) în cazul accidentului de muncă produs luni pe un șantier din apropierea Bibliotecii Naţionale, unde un mal de pământ s-a surpat peste 6 muncitori. În acest caz a fost declanșată o anchetă și de către Inspecția Muncii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

accident biblioteca autorizatie de constructie morti bibliteca nationala negoita acuzat negoita iresponsabilitate surpare de pamant USR PLUS
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes