UX design, un element esențial pentru afaceri competitive

UX design, un element esențial pentru afaceri competitive
UX design, un element esențial pentru afaceri competitive

Experiența pe care o are utilizatorul în momentul în care intră în contact cu aplicația sau site-ul afacerii tale reprezintă unul dintre principalii factori care pot duce la succesul acesteia. Cu cât site-ul sau aplicațiile unei companii sunt mai rapide și mai eficiente, cu atât rezultatele pe care le va avea afacerea vor fi mai bune. Cum poate fi îmbunătățită această experiență? În scenă intră conceptul UX design, un concept strâns legat de software development.

Ce este UX design?

Este vorba, de fapt, despre User Experience, respectiv un termen prin care este definit setul de proceduri concepute în vederea îmbunătățirii experienței generale a utilizatorului în momentul în care interacționează cu software-ul și cu site-urile web ale unei companii. 

UX este principala componentă de software development care ajută ca orice aplicație să iasă în evidență și care ajută la dezvoltarea unui software orientat către clienți.

Impactul UX asupra unei afaceri 

Experiența utilizatorului face ca lucrurile să fie mai ușoare pentru utilizatori și permite, în același timp, unui antreprenor să creeze un produs care să răspundă nevoilor pe care le are utilizatorul. OceanoBe Expertise creează toate instrumentele necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de afaceri. 

Ceea ce fac designerii UX este să înțeleagă cât mai multe despre contextul afacerii și despre obiectivele acesteia, astfel încât să ajute la construirea recunoașterii mărcii și nu numai. Aplicațiile și site-ul afacerii vor deveni astfel punctele cheie ale unei încrederi și loialități îmbunătățite. Un design simplu de utilizat, cu o interfață intuitivă reprezintă unul dintre cele mai importante elemente care ajută la învingerea concurenței. 

Este important design-ul UX în software development?

Cu siguranță, da. Dacă nu ar exista designerii UX, dezvoltatorii ar putea produce un software excelent, dar nu ar fi puse la punct detaliile legate de cerințele utilizatorilor și nu vor putea avea grijă de experiența generală a utilizatorilor pe site. 

Astfel, se poate spune despre specialiștii în UX design că mențin echipa de software development concentrată pe nevoile pe care le au utilizatorii și fac echipa de dezvoltare să înțeleagă obiectivele și principalele cerințe pe care le au utilizatorii. 

UX design se concentrează, în acest fel, pe utilizatorii finali și pe nevoile reale pe care le au aceștia. În acest sens, designerii UX efectuează cercetări și adună informații despre cerințele utilizatorilor, astfel încât să construiască baza pentru un produs viitor impecabil.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

software developmentuser experienceux design
redactia

Alte stiri de interes