Tehnologie

Va deveni Țara Soarelui Răsare „Țara Sateliților din Lemn”?

Lumea intră într-o nouă „epocă spațială” pe măsură ce lansările din Space X și altele realizează fapte uimitoare de tehnologie. Creșterea activității spațiale a adus în prim plan problema „gunoiului spațial”.

Deși s-ar putea să nu existe mult „mediu” de poluat în spațiu, poate deveni o problemă de siguranță pentru lansările viitoare, deoarece resturile de rachete și satelit orbitează continuu Pământul fără a arde cu ușurință. Acest gunoi ar putea începe în cele din urmă să cadă pe Pământ, ceea ce ridică probleme de siguranță și poluare.

De aceea, Sumitomo Forestry din Japonia intenționează să experimenteze cu sateliți din lemn în ceea ce ei numesc „medii extreme”. Dacă aspectele explorării spațiului nostru pot fi mai degrabă din lemn decât din metal, spun ei, materialele pot arde pur și simplu în atmosferă odată ce și-au epuizat utilitatea.

Potrivit BBC: ”Sumitomo Forestry, parte a grupului Sumitomo, care a fost fondat acum mai bine de 400 de ani, a declarat că va lucra la dezvoltarea materialelor din lemn extrem de rezistente la schimbările de temperatură și la lumina soarelui.”

”Există aproape 6.000 de sateliți care înconjoară Pământul, potrivit Forumului Economic Mondial (WEF). Aproximativ 60% dintre acestea sunt defuncte (spațiu nedorit)”, mai notează BBC.

”Firma de cercetare Euroconsult estimează că 990 de sateliți vor fi lansați în fiecare an în acest deceniu, ceea ce înseamnă că până în 2028 ar putea exista 15.000 de sateliți pe orbită”.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ce se întâmplă dacă nu vei accepta noile reguli WhatsApp

Mihnea Tudor

Facebook a blocat accesul la ştiri pentru Australia

Mihnea Tudor

Digitalizarea proceselor reduce costurile cu 100.000 de Euro pe an

Mihnea Tudor

Companiile din Europa Centrală și de Est consideră că investițiile digitale îmbunătățesc performanța în afaceri și reduc costurile

Daniela Arnăutu

Monitorizarea pacientului la distanță. Terminologii și dispozitive medicale inteligente

Furdu Constantin

NATO a selectat Thales pentru a oferi prima capacitate certificată de cloud de apărare pentru forțele armate

Ionel Lăcătuș

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »