Vacanță 2020 – Cele mai sigure plaje, pentru un sejur fără Covid-19

Vacanță 2020 - Cele mai sigure plaje, pentru un sejur fără Covid-19
Vacanță 2020 - Cele mai sigure plaje, pentru un sejur fără Covid-19

Cele mai sigure plaje din Europa (Covid-19) au fost selectate de portalul European Best Destinations, pe baza diverselor criterii, cum ar fi un număr redus de persoane infectate de coronavirus (de la 10 la 600 de ori mai puține cazuri de Covid-19), dimensiunea plajelor și numărul de metri pătrați disponibili pentru fiecare persoană pe plajă.

Aceste destinații au fost, de asemenea, selectate pe baza ofertei mari de vile private, apartamente turistice, hoteluri mici sau mijlocii, cu hărți de sănătate specifice și angajamente față de călători, precum servicii de curățare și dezinfectare a camerei după fiecare ședere, respectarea distanțării sociale .

Aceste destinații sunt, de asemenea, situate în apropierea spitalelor care nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul crizei, cu o medie de paturi de spital per locuitor peste media europeană.

De la plaje grecești până la plaje din Portugalia, sau chiar Lituania și Polonia, descoperiți cele mai lungi și mai sigure plaje pentru o vacanță de vară în Europa. Aceste plaje, care au o lungime de peste 100 km, sunt perfecte pentru vacanțe sigure: chiar și în vârful sezonului, iar păstrarea distanței nu va fi o problemă.

Vacanță 2020 – Cele mai sigure plaje din Europa

  1. Preveza – Grecia
Vacanță 2020 - Cele mai sigure plaje din Europa: Preveza - Grecia
Vacanță 2020 – Cele mai sigure plaje din Europa: Preveza – Grecia

Grecia poate va fi următoarea destinație în această vară, scriu cei de la European Best Destinations. Este una dintre țările europene cel mai puțin afectate de Coronavirus (de până la 50 de ori mai puțin afectată decât oricare altă țară europeană). Grecia a luat deja multe măsuri de securitate și sănătate pentru a asigura călătorilor o vacanță sigură. De exemplu, filtrele de aer condiționat sunt schimbate după fiecare ședere și este necesară o distanță de 4 metri între fiecare umbrelă de plajă. Dacă sunteți în căutarea celei mai sigure destinații din Europa, rezervați-vă vacanța în Preveza.

Plaja Monolithi, principala plajă din Preveza, are 22 km lungime (13 mile) și până la 80 de metri lățime. Această plajă este cea mai lungă din Europa; cu sutele de mii de metri pătrați (+ 1.500.000m²) nu va trebui să vă luptați pentru a obține un loc frumos, să vă fixați umbrela de plajă și să petreceți zile relaxante la soare; Plaja Monolithi nu este singura din Preveza, desigur, există și multe altele.

  1. Comporta Alentejo – Portugalia
Vacanță 2020 - Cele mai sigure plaje din Europa: Comporta Alentejo - Portugalia
Vacanță 2020 – Cele mai sigure plaje din Europa: Comporta Alentejo – Portugalia

Este o altă destinație analizată de portalul de vacanțe, care remarcă faptul că cineva poate sta ore întregi pe această plajă și nu va întâlni pe nimeni. Până de curând, Madonna obișnuia să meargă cu calul pe această plajă duminică dimineața și să se bucure de liniștea acestei plaje lungi de 20 km (12 mile). Ea nu ar fi trebuit să plece din Comporta, deoarece Alentejo este una dintre regiunile cel mai puțin afectate de Coronavirus în Europa (de până la 600 de ori mai puține cazuri de Coronavirus în Alentejo decât în orice altă regiune a Europei).

Portugalia are sute de kilometri de plaje magnifice de-a lungul coastei sale, perfecte pentru o vacanță în familie. Plaja Comporta se află la doar câțiva kilometri de Lisabona, una dintre cele mai frumoase capitale din Europa. Comporta nu este niciodată supraaglomerat nici în iulie sau august și oferă apartamente turistice, vile private și hoteluri de dimensiuni mici. Există întotdeauna mult spațiu pentru o umbrelă de plajă și un prosop de plajă.

  1. Peninsula Hel – Polonia
Vacanță 2020 - Cele mai sigure plaje din Europa: Peninsula Hel - Polonia
Vacanță 2020 – Cele mai sigure plaje din Europa: Peninsula Hel – Polonia

Polonia este una dintre țările europene cel mai puțin afectate de Coronavirus, împreună cu Portugalia și Grecia. Există de până la 20 de ori mai puține cazuri decât în țările cele mai afectate din Europa de Vest. Aici spitalele nu au fost niciodată supraîncărcate și Polonia are mai multe paturi de spital pentru fiecare rezident decât în multe țări europene, precum Olanda sau Elveția.

După un zbor spre Gdansk, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, închiriați o mașină, eventual, și mergeți la ”Peninsula Hel”, care, în ciuda numelui său este un paradis pe pământ. Această fâșie imensă de nisip (35 km lungime, 30 metri până la 3 km lățime), oferă călătorilor milioane de metri pătrați. Dacă sunteți inactiv sau activ, Hel este făcut pentru dumneavoastră. Vă recomandăm să închiriați o bicicletă pentru a descoperi toată frumusețea acestei peninsule unice din Europa.

  1. Plaja Porto Santo, Insulele Madeira – Portugalia
Vacanță 2020 - Cele mai sigure plaje din Europa: Porto Santo, Madeira - Portugalia
Vacanță 2020 – Cele mai sigure plaje din Europa: Porto Santo, Madeira – Portugalia

Portugalia este considerată a fi una dintre cele mai sigure destinații din această vară: unele regiuni precum Azores, Alentejo și Algarve sunt relativ scutite comparativ cu restul Europei. Madeira este chiar cea mai puțin afectată regiune a Portugaliei.

După luni de îngrădire, este o destinație perfectă pentru a vă relaxa în natură. Madeira este un arhipelag format din mai multe insule. Există Madeira, insula principală, dar și alte insule mici precum Porto Santo. (5.500 locuitori).

Plajele cu nisip auriu din Porto Santo sunt renumite la nivel mondial. Pe lângă faptul că sunt perfecte pentru farniente, ele sunt renumite pentru virtuțile terapeutice ale nisipului său. Aceasta se numește „psammoterapie” (nisipuri calde). Porto Santo Spa alternează tratamente cu apă de mare și cu nisip cald; acestea sunt perfecte pentru ceea ce ai nevoie cel mai mult acum.

Cum ajungeți: rezervați-vă zborurile către Funchal (Madeira), precum și cazarea, tururile și activitățile, cum ar fi „De la Funchal: Croazieră și tur de o zi din Porto Santo”. Puteți ajunge pe insulă cu feribotul (trecerea de 1 oră de la Funchal). Există, de asemenea, un aeroport internațional în Porto Santo cu zboruri directe.

  1. Plaja Halikounas, Corfu – Grecia
Vacanță 2020 - Cele mai sigure plaje din Europa: Halikounas, Corfu - Greece
Vacanță 2020 – Cele mai sigure plaje din Europa: Halikounas, Corfu – Greece

Binecuvântată de zei, Corfu este una dintre cele mai verzi insule grecești, cu flora și fauna excepționale, mai scriu cei de la European Best Destinations. Știți că Grecia a fost de până la 50 de ori mai puțin afectată de Coronavirus decât orice altă destinație din Europa?

Grecia este adesea menționată ca una dintre cele mai sigure destinații din Europa pentru Coronavirus. Au fost luate unele măsuri specifice, cum ar fi distanțarea socială pe plaje, dezinfectarea camerelor, filtrele de înlocuire a aerului condiționat în camere după fiecare ședere, măsurarea temperaturii la sosirea la aeroport, disponibilitatea măștilor și numeroase paturi de spital (Grecia are mai multe camere de spital pe cap de locuitor decât Irlanda sau Regatul Unit).

La doar 40 de minute cu mașina de Aeroportul Corfu descoperiți una dintre cele mai uimitoare și mai mari plaje de pe această insulă de vis. Fă-ți o plimbare cu parapanta și zboară peste această plajă îngustă și lungă cu nisip auriu.

Cum ajungeți: rezervați-vă zborurile către Corfu, cazare (vile cu piscină, apartament turistic, pensiune, hoteluri), precum și tururi și activități.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cele mai sigure plajedestinatii de vacanta sigurevacanta 2020vacanta fara covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes