Vacanță 2020 pe Litoralul românesc. Sondaj: Ce așteptări au românii

Vacanță 2020 pe Litoralul românesc. Sondaj: Ce așteptări au românii
Vacanță 2020 pe Litoralul românesc. Sondaj: Ce așteptări au românii

Potrivit unui sondaj online realizat în perioada 10 – 19 mai 2020 de agenţia online Litoralul Românesc.ro, peste 78% dintre români vor să revină pe litoralul românesc în această vară, în pofida contextului actual, generat de pandemia de coronavirus. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.181 de persoane.

Măsuri speciale luate de hotelieri

“Cel mai important criteriu în funcţie de care turiştii îşi vor alege sejurul pe litoral îl reprezintă măsurile speciale luate de hotelieri, iar dintre acestea, cei mai mulţi au indicat că le-ar conferi siguranţă amplasarea unor dispensere cu dezinfectant, purtarea măştilor de către personal şi dezinfectarea spaţiilor de joacă pentru copii”, potrivit sondajului.

Astfel, mai mult de 78% dintre românii care au participat la sondaj susţin că vor să revină în acest sezon pe litoralul românesc, 20% încă nu s-au hotărât dacă îşi vor face sau nu vacanţa în staţiunile autohtone de la Marea Neagră şi mai puţin de 2% neagă posibilitatea unei vacanţe în această destinaţie.

Ce așteptări au românii

“În ciuda contextului actual, all inclusive-ul e în continuare preferat de turiştii de litoral (60,8%). Peste 29% dintre aceştia nu au luat încă o decizie şi doar 10% vor altceva. Cel mai important criteriu în funcţie de care ar alege un sejur în această vară pe litoralul românesc este reprezentat, pentru aproape 40% dintre participanţii la studiu, de măsurile speciale luate de hotelieri. Pentru 26,2% contează, în primul rând, scăderea numărului de infectări cu Covid-19, pentru 23% primează tarifele speciale şi doar pentru 12,5% cele mai importante sunt măsurile luate de autorităţi.”, susţin autorii sondajului.

În opinia turiştilor, cele mai eficiente măsuri care ar trebui luate de hotelieri sunt amplasarea unor dispensere cu dezinfectant (88,2% dintre respondenţi), purtarea măştilor de către personal (70,4%), dezinfectarea spaţiilor de joacă pentru copii (62,3%) şi panou de plexiglas la recepţie.

Pe de altă parte, unii turişti mai vor lenjerie de pat de unică folosinţă, renunţarea la saltelele de pe plajă, dezinfectarea camerelor după fiecare turist, verificarea temperaturii zilnic a angajaţilor şi a turiştilor, mese de maximum patru persoane, servirea mesei în cameră, distanţă între şezlonguri şi între mese.

Fără mască de protecție

“Deşi vor măşti pentru personalul hotelier, dacă obligativitatea purtării măştii de către turişti în spaţii publice închise va rămâne valabilă şi în lunile de vară, numărul celor care vor să meargă la mare scade de la 78% la 64%, iar procentul indecişilor creşte la 30%. În aceste condiţii, 5,6% dintre respondenţi nu vor să mai vină pe litoral.”, mai susţin autorii sondajului.

Aproape jumătate dintre participanţii la studiu au declarat că preferă vacanţele all inclusive pe litoralul românesc, iar cei mai mulţi aleg structurile de trei stele (58,6%), în vreme ce aproximativ 24% pe cele de patru stele. Doar 3,1% aleg unităţile de cazare de cinci stele, iar 13,8% pe cele de două stele.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes