Vacanța de 1 Mai – păzită de polițiști, mascați și jandarmi gata să intervină

Vacanța de 1 Mai - păzită de polițiști, mascați și jandarmi gata să intervină
Vacanța de 1 Mai - păzită de polițiști, mascați și jandarmi gata să intervină

Conform anunțului făcut joi de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative, precum și de polițiși locali și militari, vor fi pregătiți să acționeze zilnic în perioda vacanței tradiționale de 1 mai, în toată țara.

Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenționează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în ordonanțele militare și pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus. În toată țara, vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi”, a spus Dajbog într-o declarație de presă.

Pentru cazurile grave, vor fi pregătite să acționeze peste 150 de grupe de intervenție, formate din 4 până la 10 lucrători ai ministerului. În teren se vor mai află, pentru sprijin, și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare.

”Având în vedere că noul coronavirus poate fi răspândit și de persoane care nu prezintă simptome specifice, precum tușe, febra sau dificultăți de respirație, este necesar că toți cetățenii să respecte restricțiile de circulație și celelalte măsuri dispuse de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirilor”, a precizat oficialul MAI.

Pregătirile pentru situații de urgență

În ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență, în următoarele zile sunt pregătiți să intervină aproximativ 5.700 de pompieri cu 3.400 de mijloace auto echipate pentru diverse tipuri de misiuni, precum stingerea incendiilor, descarcerare și acordarea primului-ajutor.

Pentru transportul pacienților care au nevoie urgență de asistență medicală de specialitate pot interveni elicopterele și avionul Cessna din dotarea Inspectoratului General de Aviație.

„În acest sfârșit de săptămâna, peste 4.500 de polițiști de frontieră vor asigura zilnic misiunile de supraveghere și control la granița. De asemenea, vor acționa că forțe de sprijin alături de echipajele Poliției și Jandarmeriei în alte misiuni operative pentru aplicarea măsurilor dispuse prin ordonanțele militare”, a declarat oficialul MAI.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

1 maiinterzis 1 mairestrictii 1 maivacanta 1 mai
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes