Vacante

Vacanță pe Litoral: reguli pentru mersul la plajă. Termoscanere și kituri de oxigen pentru salvamari

  • Turiștii pot sta la plajă și fără șezlonguri
  • Termoscanere și kituri de oxigen pentru salvamari
  • Containere de prim ajutor pa plaje

Guvernul venit cu modificări, în ședința de joi, la reglementările impuse din 1 iunie, odată cu a doua etapă a relaxării restricțiilor, și a stabilit astfel că turiștii pot sta la plajă și fără șezlonguri, dar cu respectarea unei distanțe de cel puțin 2 metri unii față de ceilalți. De asemenea, odată cu redeschiderea plajelor, în contextul renunțării la unele dintre limitările impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, la malul mării se află 120 de salvamari, dotați cu termoscanere și kituri de oxigen și pregătiți să intervină.

„Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporţie de 30% pentru persoanele care nu folosesc şezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării fără şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse, precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri”, a explicat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Termoscanere și kituri de oxigen pentru salvamari

De la începutul lunii iunie, 120 de salvamari se află pe plaje din Mamaia și Constanța, în intervalul orar 8.30 – 19.30. În total, există 19 puncte de intervenție pe plajă și alte patru de prim-ajutor.

„Primăria Municipiului Constanţa a achiziţionat baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreţii şi rucsacuri de prim ajutor, pentru intervenţia rapidă a salvatorilor. Pentru buna desfăşurare a activităţii de salvamar pe plajă, au fost achiziţionate trei containere de prim ajutor care au fost instalate în puncte special amenajate. Toate cele 29 de foişoare au fost revopsite, iar punctele de intervenţie de pe plajă au fost dotate cu mobilier, paturi de consultaţie şi tărgi mobile”, au transmis, joi, reprezentanții Primăriei, printr-un comunicat de presă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Litoral 2021: Eforie Nord, cea mai ieftină staţiune de pe litoral şi în acest an. Cât vom plăti pentru un sejur

Gloria Pascu

Mamaia câștigă teren și își recapătă farmecul de altădată: Sezonul estival 2021 o va găsi cu 4,3 milioane de metri cubi de nisip nou „așternut” pe plajă

Daniela Arnăutu

REVELION 2021 – Grad de ocupare de peste 80% pe Valea Prahovei

Saghin Cristian

Euronews: Hotelierii români rivalizează în creativitate pentru a primi câţiva turişti

Gloria Pascu

O nouă atracție turistică: O telegondolă care să lege Salina Turda, Cheile Turzii şi Cheile Turenilor

Mihnea Tudor

Turism în Delta Dunării: Nu este despre terase cu mici și bere. Semnal de alarmă, vizavi de produsele turistice toxice

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »