Guvern

Vaccin anti-Covid. Cîţu anunță plata a peste 10 milioane de euro, avans către Uniunea Europeană

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, anunţă că a autorizat o plată externă către Comisia Europeană, reprezentând avansul pentru vaccinul COVID-19, în valoare de 12.058.345 euro.

„Toţi românii trebuie să ştie! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în suma de 12.058.345 Euro!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook, miercuri.

În urmă cu o zi, ministrul de Finanţe declara că Guvernul a suplimentat, la rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva noului coronavirus. „Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin”, a afirmat Cîţu.

„Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni – n.r.), Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare”, a afirmat Cîţu, marţi, pe Facebook.

El a adăugat că „orice altă informaţie” apărută în spaţiul public este falsă.

Premierul Ludovic Orban afirma, săptămâna trecută, că distribuţia vaccinului anti-Covid-19 se va face în mai multe etape.

„Cantităţile de vaccin se distribuie proporţional cu populaţia fiecărei ţări a Uniunii Europene. Distribuţia se va face în mai multe etape, în funcţie de capacitatea de a produce cantităţile contractate, din ceea ce ştim noi există un contract semnat deja pentru 200 de milioane de doze de vaccin şi 200 de milioane în rezervă, pe măsură ce cantităţile sunt produse ele vor fi livrate către statele membre al Uniunii Europene, în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populaţiei fiecare ţară europeană”, anunţa premierul.

Distribuirea oricărui vaccin are loc numai după unda verde a autorităţii de reglementare, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Uniunea Europeană (UE) a evocat până acum ”începutul lui 2021” în privinţa distribuirii primelor doze.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ştampila, eliminată din semnăturile oficiale ale Ministerului Dezvoltării

Saghin Cristian

Radu Gavriș, înlocuit de ministrul de Interne. Masurile luate de Lucian Bode în scandalul în care adjunctul Poliţiei Capitalei a fost găsit la restaurant

Mihnea Tudor

Cîțu, de Ziua Unirii: “Uniţi vom reuşi să protejăm sănătatea noastră, a tuturor, şi să redresăm economia”

Daniela Arnăutu

Ministrul Economiei a solicitat un raport referitor la modul în care a fost finanţat şi construit site-ul de comerţ exterior al României: Ultima ofertă de export este din 8 octombrie 2012

Mihnea Tudor

Adrian Gheorghe, noul preşedinte al CNAS. Adela Cojan, demisă

Mihnea Tudor

Guvernul continuă seria împrumuturilor: A mai luat peste 1,5 miliarde de lei, de la bănci, după ce, la începutul săptămânii, luase aproape 900 de milioane de lei

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »