Vaccinarea pentru Etapa I se extinde, de luni, în centrele de vaccinare din judeţe

Valeriu Gheorghiţă anunță că, la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare erau 50000 de persoane programate
Valeriu Gheorghiţă anunță că, la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare erau 50000 de persoane programate

Vaccinarea împotriva COVID-19, pentru Etapa I, se extinde, începând de luni, în toate judeţele din ţară, anunţă autorităţile.

Duminică începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare din judeţe.

“Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale”, a transmis, duminică după-amiază, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Astfel, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ. CNCAV a menţionat că, în conformitate cu instrucţiunile, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin.

Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cine se vaccineaza comitetul pentru vaccinare vaccin anti covid in romania vaccinare nationala
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes