Val de demisii din trupele speciale din New York. Situație dramatică

Nu mai puți de 57 de poliţişti din Buffalo, New York, şi-au dat demisia, vineri, din trupele speciale de intervenţie, după ce doi colegi de-ai lor au fost suspendaţi pentru că au împins un bărbat de 75 de ani în timpul unui protest.

Un clip distribuit pe reţelele de socializare arată cum doi poliţişti din trupele speciale au îmbrâncit un bărbat de 75 de ani şi l-au trântit la pământ. Acesta s-a lovit la cap şi sângera în timp ce poliţiştii treceau pe lângă el fără a-l ajuta. După imaginile au devenit publice, conducerea secţiei de poliţie din care făceau parte poliţiştii a decis suspendarea acestora şi deschiderea unei anchete.

Vineri, în semn de solidaritate cu colegii suspendați, alţi 57 de poliţişti din aceeaşi echipă şi-au dat demisia din trupele speciale, dar rămân în cadrul Poliţiei.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a numit situația dramatică generată de gestul celor doi poliţişti „complet nejustificată şi dezastruoasă” şi a anunţat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

demisie politie new yorkpolitie new yorktrupe speciale
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes