Valea Prahovei: Localităţile din zonele turistice, în topul infectărilor COVID

Cele trei staţiuni de pe Valea Prahovei – Azuga, Buşteni, Sinaia – şi alte localităţi din zone considerate turistice se situează pe primele locuri în ceea ce priveşte rata infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, conform datelor centralizate, miercuri, de autorităţile din Prahova. Oraşul Sinaia este localitatea cu cea mai mare incidenţă, respectiv 4,66 infectări la o mie de locuitori.

Oraşul Sinaia, localitatea cu cea mai mare incidenţă a SARS-CoV-2 în judeţul Prahova, este urmat de localitatea Valea Doftanei (4,12 infectări la 1000 de locuitori), comuna Cornu (3,62 cazuri la 1000 de locuitori) şi de staţiunile Azuga (3,48 îmbolnăviri la 1000 de locuitori) şi Buşteni (2,79 cazuri la mie).

Miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea în baza căreia în localităţile prahovene unde se raportează un număr mare de cazuri de COVID-19 se instituie restricţii privind adunările publice, funcţionarea barurilor, restaurantelor, a unităţilor de cazare şi altor tipuri de agenţi economici, în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate.

Restricţiile intră în vigoare pentru o perioadă de 14 zile, începând de joi, 13 ianuarie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

covid in statiuniinfectari covidvalea prahovei
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes