Valeriu Gheorghiță a fost destituit de la conducerea CNCAV

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost înlocuit de la conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) cu secretarul de stat Andrei Baciu. Decizia a fost semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Valeriu Gheorghiță a fost numit cu cinci săptămâni înainte de începerea campaniei de vaccinare anti-COVID, pe 27 decembrie 2020

Medicul Valeriu Gheorghiţă are 39 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel. Rezidenţiatul l-a făcut la Spitalul ”Matei Balş”. Din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar.

„Decizie privind încetarea calității de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) acordate domnului Valeriu Gheorghiță, șef al Centrului Medical de Intervenție Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”

În temeiul art.29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. – La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează calitatea de președinte al Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 acordată domnului Valeriu Gheorghiță, șef al Centrului Medical de Intervenție Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”, se arată în textul deciziei semnate de premier.

Decizia de numire a lui Andrei Baciu la conducerea CNCAV
Premierul a semnat, de asemenea, o decizie de numire în funcție pentru secretarul de stat Andrei Baciu.

„Decizie privind desemnarea domnului Romică-Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, în calitate de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Decizia prim-ministrului nr. 385/2020 privind înființarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, cu completările ulterioare, în temeiul art. 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările si completările ulterioare, în temeiul art.29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, se desemnează în calitate de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cncavgheorghita concediatgheorghita destituitvaleriu gheorghita
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes