Valeriu Gheorghiţă anunță că, la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare erau 50000 de persoane programate

Valeriu Gheorghiţă anunță că, la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare erau 50000 de persoane programate
Valeriu Gheorghiţă anunță că, la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare erau 50000 de persoane programate

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat, vineri seara,la Digi 24, că 50.000 de persoane s-au înscris la vaccinare, în primele ore de la punerea în funcţiune a platformei informatice pe care se pot programa cei din etapa a doua. De asemenea, acesta a mai precizat că prima etapă de vaccinare continuă în paralel cu a doua, a precizat acesta.

“Acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Am vorbit cu directorul STS şi mi-a zis că e una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al platformelor informatice. (…) Erau în prima oră alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de persoane programate, pentru că o persoană alocă prima doză şi doza de rapel”, a afirmat Gheorghiţă.

Medicul a mai spus că au fost ceva probleme în funcţionarea platformei, în primele ore, însă lcrurile au fost reglate: “În momentul de faţă platforma funcţionează la parametri normali, call-center-ul de asemenea, sperăm să nu avem disfuncţionalităţi”.

În ceea ce priveşte call-center-ul, medicul Valeriu Gheorghiţă a precizat că au fost şi 200 de apeluri primite la telefoanele puse la dispoziţie. Potrivit acestuia, fiecare judeţ are cinci linii de telefonie, iar apelurile sunt preluate de către personal al MApN care este instruit.

În total, 200 de persoane răspund la telefoane în toată ţara, însă autorităţile intenţionează, în funcţie de apeluri, dublarea numărului şi chiar prelungirea programului la care se răspunde la telefon la 24 de ore pe zi.

Pentru crearea contului, de către cei care vor să se înscrie pe platforma destinată vaccinării, nu este nevoie de semnătură digitală. Cel care se înscrie are nevoie de cod numeric personal şi de un număr de telefon.

Persoanele din categoria de vârstă mai mare de 65 de ani pot face un cont, pot ruga un aparţinător să creeaze un cont şi să le înscrie, se pot înscrie prin medicul de familie, prin call center sau chiar prin intermediul Direcţiei de asistenţă socială din Primăria din localitatea de domiciliu.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că pentru personalul medical şi cel din centrele sociale continuă campania de vaccinare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

50000 persoane inscrise a doua etapa campanie vaccinare covid valeriu gheorghita
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes