Valeriu Gheorghiță, despre posibilitatea ca noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie să fi ajuns în România

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunțat că a doua tranșă de vaccin anti-COVID va ajunge în țara noastră în 28 decembrie, iar în 29 decembreie dozele vor fi distribuite către toate cele 370 de centre de vaccinare din spitalele din România.

“Dacă lucrurile decurg bine, ar trebui ca în 6 luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70% din populație. Mâine primim următoarea tranșă de vaccinuri, apoi începe distribuirea lor către cele 370 de centre de vaccinare din spitalele din România”, a declarat medicul militar, după începerea campaniei de vaccinare în România.

Întrebat despre posibilitatea ca noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie să fi ajuns și în România, medicul a răspuns:

Nu știm dacă noua tulpină este și pe teritoriul României, dar orice este posibil. Din ce știm, vaccinul are acoperire și pentru acestă tulpină“.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

noua tulpina in romania tulpina noua coronavirus valeriu gheorghita
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes