Valoarea românilor, recunoscută într-un experiment german. O ziaristă s-a angajat la o fermă de căpșuni

Regine, jurnalista german care s-a angajat la o fermă de căpșuni unde lucrează români. FOTO: Weiler Zeitung
Regine, jurnalista german care s-a angajat la o fermă de căpșuni unde lucrează români. FOTO: Weiler Zeitung
  • Experiment: O jurnalistă germană s-a angajat la o fermă de căpșuni unde lucrează români
  • E o muncă grea! Recunosc, doar ei o pot face

O jurnalistă din Germania, Regine, a făcut un experiment și a lucrat o scurtă perioadă de timp ca muncitor sezonier la o fermă de căpșuni din Fischingen. La această fermă vin în perioada recoltei lucrători din România și Polonia. Ea și-a povestit ulterior experimentul:

Cu sinceritate, Regine Ounas-Kräusel, spune că experimentul ei a fost unul necesar, pentru că a fost direct afectată de restricțiile din timpul pandemiei, veniturile i-au scăzut, iar banii câștigați la fermă au fost bineveniți.

”Munca cu un grup colorat de oameni este distractivă. Sunt și germani aici, dar cei mai mulţi muncitori sunt din România și Polonia… Ajung la lucru la ora 7:00, dar Cristina Tatarici și colegii ei din România au ajuns deja de la 6:00. Un «Bună dimineața» prietenos, un scurt «Ce faci?», apoi o întreb unde ar trebui să muncesc azi. Cristina coordonează. Este prietenoasă, chiar dacă la început era sceptică”, a povestit Regine pentru Weiler Zeitung, citat de Digi24.

Jurnalista germană a mai povestit că a început să lucreze la fermă pe data de 23 aprilie, iar în primele zile i-a fost extrem de greu.

”Am lucrat alternativ: când în picioare, când în genunchi. Cu toate că fac jogging și gimnastică, munca la câmp este grea. Recunosc că această muncă poate fi făcută doar de către oamenii experimentați din Europa de Est“, a spus ea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ferma capsuni germania jurnalista germana munca in germania muncitor sezonier
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes