Vama Veche: restaurantele şi cafenelele au fost închise, iar activităţile culturale, interzise, după creşterea numărului de cazuri de COVID-19

Restaurantele şi cafenelele din Vama Veche şi 2 Mai au fost închise, iar activităţile culturale din cele două localităţi au fost interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de COVID-19. O măsură similară a fost luată de către autorităţi şi în privinţa localităţii Fântânele, din acelaşi motiv.

Prefectura Constanţa a transmis marţi seara, printr-un comunicat de presă, că în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa din data de 29 septembrie, au fost luate măsuri de închidere a unor restaurantele şi cafenele, în două comune şi de redeschiderea a altora, în altă comună.

“Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor, de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor (inclusiv hoteluri, pensiuni, alte unităţi de cazare, cu excepţia clienţilor cazaţi în hoteluri/pensiuni), de pe raza localităţilor Limanu şi Fântânele. Se închide activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza localităţilor Limanu şi Fântânele. Se interzic activităţile culturale în localităţile Limanu şi Fântânele”, a transmis Prefectura Constanţa.

Măsura a fost luată ca urmare a depăşirii ratei incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 peste indicele de 1.5/1.000 de locuitori cele două comune.

Comuna Limanu este formată din satele 2 Mai, Vama Veche, Hagieni şi Limanu.

De asemenea, CJSU a aprobat redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, reluarea activităţilor culturale în comuna Cuza Vodă după ce cazurile de COVID-19 au scăzut în localitate

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

baruri inchise vamacovid vama vecherestaurante inchise vama vechevama vechevama veche inchisa
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes