Vânt puternic în Bucegi. Transportul pe cablu, de la Cota 2000, întrerupt

Vânt puternic în Bucegi. Transportul pe cablu, de la Cota 2000, întrerupt
Vânt puternic în Bucegi. Transportul pe cablu, de la Cota 2000, întrerupt

Instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, situat la Cota 2000, nu au fost pornite sâmbătă dimineaţă din cauza vântului puternic şi a vizibilităţii reduse. 

În schimb, telegondola care urcă la Cota 1400 este funcţională.

La Cota 2000, în Bucegi, vântul suflă cu putere, fapt ce duce la transport de zăpadă şi vizibilitate redusă. În aceste condiţii, instalaţiile de transport pe cablu de la Cota 2000 – Gondola Carp şi Telescaunul Soarelui nu au fost pornite, anunţă administratorii domeniului schiabil din Sinaia. 

La Cota 1000 se înregistrează -1 grad, cer acoperit şi vânt moderat, iar Gondola Sinaia, care urcă până la Cota 1400, a început programul cu public la ora 08:00 şi funcţionează până la 17:00.

Sâmbătă, pe domeniul schiabil din Sinaia a fost programat evenimentul Winter Fun, care constă în concursuri pentru schiorii experimentaţi, dar şi pentru familii. Autorităţile din Sinaia au precizat că vor evalua la ora 12:00 situaţia pentru a decide dacă pornesc instalaţiile de transport pe cablu.

În schimb, la Poiana Braşov sute de persoane stau la rând pentru a urca în mijloacele de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil. 

La Poiana Braşov are loc sâmbătă un concurs de schi, programat a se desfăşura pe pârtia Ruia, iar în aceste condiţii o parte a acesteia este restricţionata accesului publicului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Bucegi Bucegi oprite instalatii cablu vant puternic Bucegi
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes