Variantă britanică a coronavirusului a fost depistată și la Suceava

Un bărbat din Suceava, de 39 de ani, care a venit în Romania din Marea Britanie în 5 ianuarie, a fost depistat cu noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, anunţă Ministerul Sănătăţii. Acesta este al patrulea caz de infectare cu noua tulpină, primul fiind cel al unei femei din Giurgiu, deja vindecată, iar alte două ale unor persoane din Bucureşti.

Cazul de la Suceava este primul în care persoana infectată a contractat virusul după ce a fost în Marea Britanie, în cazurile precedente fiind vorba despre persoane care nu călătoriseră în străinătate.

”Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la Suceava, la un barbat de 39 de ani care a venit în Romania din Marea Britanie în 5 ianuarie 2021. Când a devenit simptomatic se afla în carantină la domiciliu. A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuţi, după care a fost internat in Spitalul Orăşenesc Siret şi din 11 ianuarie în Spitalul Judeţean Suceava unde a rămas internat pănă în data de 22 ianuarie 2021. În data de 24 ianuarie 2021, pacientul se reinternează în spitalul judeţean, la secţia de Boli Infectioase unde se află şi în prezent în investigaţii şi tratament”, transmite Ministerul Sănătăţii.

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat 4 contacţi direcţi care se află în carantină, sub supraveghere.

Secvenţierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino, precizează MS.

Anterior, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava anunţase că varianta de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie, B.1.1.7, şi caracterizată printr-o transmisibilitate crescută a fost identificată la Suceava în urma secvenţierilor efectuate la instituţia de învăţământ şi că proba biologică a fost recoltată la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava de la un pacient cu un istoric recent în Marea Britanie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

infectare cu noua tulpina noua tulpina la suceava tulpina britanica la suceava
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes