Variola maimuţei: 780 de cazuri în ţări non-endemice, confirmate de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că s-au semnalat 780 de cazuri de variola maimuţei confirmate în laborator, în 27 de ţări non-endemice, riscul la nivel mondial fiind unul moderat, informează AFP.

OMS a menţionat însă că fără îndoială numărul este subestimat din cauza informaţiilor epidemiologice limitate şi că “este foarte probabil ca alte ţări să identifice cazuri şi să existe o nouă propagare a virusului”.

Cei infectaţi sunt izolaţi, iar cazurile de spitalizare suntt puţine.

Ţările non-endemice care au semnalat cele mai multe cazuri sunt Marea Britanie (207), Spania (156), Portugalia (138), Canada (58) şi Germania (57), scrie news.ro.

În afara Europei şi Americii de Nord, s-au mai înregistrat cazuri – câte unul – în Argentina, Australia, Maroc şi Emiratele Arabe Unite.

În ţările non-endemice nu s-a semnalat niciun deces, spre deosebire de ţările endemice: Camerun, Republica Centrafricană, Congo, RD Congo, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, Gabon, Coasta de Fildeş, Ghana.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazuri variola oms variola variola variola maimutei
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes