Deputatul PNL Vetuța Stănescu a votat în plenul Camerei Deputaților extinderea listei localităților intens poluate în care persoanele care au locuit acolo cel puțin trei decenii pot beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare cu doi ani.
Aceasta a precizat: „Este un proiect de lege pe care l-am inițiat, alături de alți colegi parlamentari, prin care se modifică art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Legea reprezintă o reparație morală pentru locuitorii din zonele cu poluare remanentă.”, transmite Vetuța Stănescu, deputat PNL.
De asemenea, liberala precizează că: „În baza acestei legi, cei care au locuit cel puțin 30 de ani în localitățile hunedorene Aninoasa, Baia de Criş, Băița, Brad, Călan, Certeju de Sus, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Răchitova, Şoimuş, Teliucu Inferior, Uricani, Vaţa de Jos, Veţel și Vulcan se pot pensiona mai devreme cu doi ani, fără penalizări!”
Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a precizat pe pagina sa de socializare: „Plenul Camerei Deputaților a adoptat un amendament în acest sens, depus de colegii mei din PNL Giurgiu, parlamentarii Alexandru Andrei, Gabriela Horga și Toma Petcu.
Prin votul de astăzi, municipiul Giurgiu a fost introdus pe lista localităților ai căror locuitori beneficiază de reducerea vârstei de pensionare. Aceste măsuri au fost luate pentru că există anumite regiuni care au fost supuse unui grad mai ridicat de poluare şi risc faţă de media naţională. În acest fel, locuitorii din Giurgiu vor beneficia de același drepturi pe care le au, de mai mulți ani de zile, persoanele din alte localități poluate.
În cazul municipiului Giurgiu, locuitorii au fost afectați de poluarea produsă de fostul combinat chimic Verachim. Spre exemplu, au existat, într-un singur an (1982), 28 de cazuri în care concentrația de clor din atmosferă a fost de 20 de ori mai mare față de limita maximă admisă.”
Comenteaza cu profilul facebook