Vasile Dîncu: Astăzi, în Rusia, un uriaş festival al propagandei

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat, luni, despre parada organizată de Federaţia Rusă, cu prilejul Zilei Victoriei, că în Rusia va fi un uriaş festival al propagandei şi că preşedintele Vladimir Putin va încerca să arate că lupta lui din Ucraina, acea operaţiune specială, este una împotriva nazismului, încercând să facă pararela cu al Doilea Război Mondial.

”Astăzi, cu siguranţă în Rusia va fi un uriaş festival al propagandei, cred că Putin va încerca, astăzi, să deturneze semnificaţia istorică a zilei victoriei, arătând că a câştigat singur, fără ajutorul altor ţări, SUA şi alte ţări, victoria împotriva nazismului”, a spus ministrul.

Vasile Dîncu a mai afirmat: ”Probabil Vladimir Putin va încerca să arate că lupta lui din Ucraina, acea operaţiune specială, este una împotriva nazismului, încercând să facă această paralelă cu al Doilea Război Mondial”.

”Probabil că va încerca să justifice acest război nedrept şi criminal pe care îl duce în Ucraina”, a mai spus ministrul Apărării.

Preşedintele Federaţiei Ruse. Vladimir Putin, le-a vorbit ruşilor, în discursul ţinut cu ocazia zilei de 9 mai în Piaţa Roşie din Moscova, despre „apărarea patriei-mame” şi a criticat NATO şi ţările din vest.

„Astăzi, soldaţii din Donbas împreună cu soldaţi ruşi luptă pe front (…) Mă adresez soldaţilor din Donbas: Luptaţi pentru ţara mamă (…) pentru memoria celor care au murit în al doilea Război Mondial, a martirilor din Odesa, care au fost arşi de vii. “Spre deosebire de Occident, poporul rus nu va renunţa niciodată la dragostea pentru ţară, credinţă şi valorile tradiţionale”, a mai spus Putin, adăugând că abandonarea acestor valori a deschis calea “încercărilor de a incita la rusofobie, de a glorifica trădătorii”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dincu festival propaganda parada moscova putin ziua victoriei
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes