Guvern

Vela trimite Corpul de control la Poliția Capitalei. Verifică presiunile asupra Serviciului Grupări Infracţionale Violente

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut Corpului de Control să facă un control de îndată la Poliţia Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate de şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente şi pentru a dispune măsurile legale care se impun. Şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente, Andrei Marius, a afirmat că ofiţerii ar fi fost presaţi să renunţe la unele anchete, iar clanurile din Capitală au oameni infiltraţi în politică şi Poliţie.

”Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliţia Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate şi pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun”, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracţionale şi tragerea la răspundere penală a membrilor acestora.

”Totodată, precizăm că NU vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalităţii organizate”, a arătat sursa citată.

Presiuni ca să renunțe la anchete

Şeful Serviciului Grupuri Infracţionale Violente – structură special creată în Poliţia Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor, comisarul-şef Andrei Marius, a afirmat, într-un interviu acordat Digi24, că ofiţerii acestui serviciu ar fi fost presaţi anul trecut să renunţe la anchete, după ce le-a fost interzisă colaborarea cu procurorii DIICOT. Sincopa de anul trecut a dus la haosul prezent astăzi pe străzi, a susţinut el.
Potrivit acestuia, clanurile mafiote din Capitală au oameni infiltraţi în politică şi poliţie.

”Vă pot spune cu certitudine că am avut, în fiecare anchetă complexă, câte un poliţist care a fost cercetat, (…) Membrii lumii interlope înţeleg să săvârşească diferite infracţiuni, în momentul în care sesizează că sunt cercetaţi sau ştiu că sunt cercetaţi încearcă să afle diferite lucruri din cadrul anchetei, să rezolve problema, să stingă ancheta penală şi de multe ori ajung, într-adevăr, să solicite aceste date şi informaţii prin intermediul unor poliţişti. (…) Nu vrem ingerinţe, nu vrem presiune, vrem doar să ne facem treaba. (…) Anul trecut au fost ingerinţe din partea conducerii. Nimeni nu ne garantează că peste un an de zile nu vor fi alte situaţii similare având în vedere inclusiv ieşirea mea publică”, a declarat Andrei Marius, potrivit Digi24.ro.

Alte știri de interes

Predoiu, despre Secţia specială: A fost o eroare. În realitate, noi nu avem un sistem de combatere a corupţiei în sistemul judiciar

Mihnea Tudor

Orban, prima reacțiea despre decizia CCR referitoare la stabilirea datei alegerilor parlamentare

Mihnea Tudor

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »