Vacante

Veste bună de pe Litoralul bulgăresc: românii, fără declarația pe proprie răspundere

Noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul bulgar. Românii nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere.
Noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul bulgar. Românii nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere.

Potrivit MAE, autoritățile bulgare au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul bulgar. Românii care merg în Bulgaria nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei, anunță Ministerul român de Externe.

Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătății bulgar, intrat în vigoare în 28 iulie, cetățenii care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei.

În acest context, MAE subliniază că, la acest moment, nu există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare și tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetățenii care sosesc din România.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Alte știri de interes

Mareea Verde atacă plajele din stațiunile de pe Litoral – turiștii, înspăimântați ce câte alge au venit la mal

Mihnea Tudor

Sute de mii de turiști pe Litoral, unde jandarmii, poliția și salvamarii nu mai prididesc să facă ordine și să de amenzi

Gloria Pascu

Eforie Nord: Tânăr salvat de la înec și apoi luat la bătaie pe mal – VIDEO

Mihnea Tudor

Prinţul Charles, ambasador de lux al turismului românesc și al comorilor unice ale României

Mihnea Tudor

Zeci de sancțiuni pe Litoral, într-o singură noapte, pentru cei care au uitat de norme

Mihnea Tudor

Plajele Vadu, Corbu și Midia luate cu asalt de turiști. A curs cu amenzi, dintr-un motiv banal

Gloria Pascu

Zonele din Constanța unde masca de protecție este obligatorie, începând de sâmbătă

Saghin Cristian

Schimbări pentru turiștii de pe Litoral. Masca OBLIGATORIE. Când se închid terasele

Gloria Pascu

Adio vacanțe în Cipru. România pe lista țărilor din categoria C

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »