Veste proastă pentru cabinetul Ciucă! Vasile Dîncu: Este complicat să faci un proiect politic din stânga şi dreapta

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat că PSD nu poate credita un guvern “care a dus România în groapă” şi a subliniat că PSD şi PNL sunt de acord că nu doresc refacerea USL.

”Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nici noi nu ne dorim să facem niciun fel de USL. Din acest punct de vedere ne înţelegem foarte bine. (…) Noi nu avem în acest moment de făcut proiecte politice împreună. Suntem stânga, PNL este pe partea dreaptă, noi suntem în ascensiune în sondaje, ei sunt în scădere, nu ne putem asocia”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi 24.

Întrebat dacă, totuşi, PSD va negocia cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, Vasile Dîncu a explicat că acesta este un general care nu a fost implicat în politică.

“Este un general care nu a făcut politică în sensul ideologic. Nu este neapărat foarte ideologizat ministru. Dacă era aşa, atunci ar fi fost domnul Cîţu care reprezintă PNL. Mandatul domnului Cîţu este să facă o majoritate. Este firesc să înţelegem că intenţia cu care preşedintele a desemnat un premier care nu este atât de politizat şi a numit forţe politice responsabile, considerăm că e complicat şi nu putem să luăm un mandat din partea electoratului nostru în acest moment. În momentul acesta sigur că suntem într-o pandemie, dar dacă îl aducem din nou pe domnul Tătaru la Sănătate, nu avem o garanţie că se termină pandemia. (…) Este complicat să faci un proiect politic din stânga şi dreapta”, a afirmat Vasile Dîncu.

Social-democratul a adăugat că PSD vrea să vadă şi ce deschidere are premierul desemnat pentru susţinerea propunerilor PSD de ieşire din criza politică şi sanitară.

Vrem să vedem şi ce deschidere are premierul desemnat pentru cele zece propuneri ale noastre. Vedem care sunt şansele (să votăm un guvern minoritar – n.r.)… sunt mici, vă spun”, a declarat Dîncu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cabinet ciucasustinere guvern ciucavasila dancuvasile dincu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes