Vești bune de peste Atlantic. Iulian Fota: Să fim înțelepți și să folosim această șansă

Vești bune de peste Atlantic. Iulian Fota: Să fim înțelepți și să folosim această șansă
Vești bune de peste Atlantic. Iulian Fota: Să fim înțelepți și să folosim această șansă

Multă lume se întreabă dacă președintele ales Joe Biden va fi mai util pentru România decât Donald Trump. Întrebarea nu va primi prea curând un răspuns ferm, însă unii specialiști prefigurează deja că urmează o epocă ce poate fi benefică țării noastre.

”Vin vești foarte bune de peste Atlantic” susține Iulian Fota, director general al Institutului Diplomatic Român, într-o postare pe pagina sa, referitor la alegerea lui Joe Biden ca președinta al SUA:

”Îmi place echipa propusă de președintele Biden. O echipa competență, cuminte, așezată, cu mare experiență internațională. Tipologia clasică a oficialului american, pe care am avut ocazia să o cunosc atât de bine în cei peste 20 de ani de cooperare cu SUA.

Am avut ocazia în trecut să interacționez cu câțiva dintre ei. Vor ocupa și de data asta poziții relevante pentru politică externă și de securitate a SUA. Au dovedit deschidere față de problemele regiunii și au manifestat prietenie față de România. Aceste numiri, anunțate ieri, reprezintă o veste bună și eu le salut!

Pe de altă parte trebuie să înțelegem că nouă administrație de la Washington nu va reversa logică rea a lumii. Tendințele negative vor continuă să se manifeste și să le copleșească pe cele bune.

Competiția geopolitică de mare putere va rămâne intensă. Administrația Biden ne oferă un răgaz, ne cumpără timp, dar tot va trebui fiecare să-și rezolve problemele interne. Vom avea în America un partener deschis, cooperant, ce se va oferi în continuare să ne ajute. Tocmai de aceea va trebui și noi să ne facem treaba.

Avem obligația să nu irosim imensa șansă de a avea patru ani fără alegeri. După momentul electoral din 6 decembrie, urmează patru ani fără alte campanii, patru ani în care suntem obligați să construim, să rezolvăm, să modernizăm. Odată depășit momentul electoral, clasa politică trebuie să ofere o echipă președintelui României, o echipă de patru ani, pentru ca împreună să consolideze țara, pentru a putea face față provocărilor de viitor.

Repet, oricât de bună ar fi administrația Joe Biden, ea doar ne oferă un răgaz. Să fim înțelepți și să folosim această șansă. Măcar acum.
Deșteaptă-te, române!”, scrie, marți, Iulian Fota.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iulian fotajoe biden presedinteopinie iulian fota
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes