Vești proaste de la Netflix: Folosirea unui cont de mai multe persoane ar putea fi suspendată

Specialiștii de la Netflix sunt pe cale să restricționeze conturile partajate între mai multe persoane, fără să fi luat până acum o decizie cu privire la implementarea restricțiilor pe întreaga platformă, anunță BBC. Netflix permite în acest moment crearea a patru profiluri diferite pe același cont, în funcție de tipul de abonament plătit. De pe fiecare dintre aceste profiluri se puteau conecta însă mai multe persoane, din mai multe locuri, dar nu simultan.

Mai mulți utilizatori ai platformei au anunțat că au primit mesaje prin care erau anunțați: „Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul cont pentru a urmări în continuare programul”.

„Acest test este conceput pentru a ne asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”, a spus pentru BBC un purător de cuvânt al platfomei Netflix, preluat de TVR 1. Compania a anunțat însă că nu au fost luate decizii privind aplicarea resticției la nivelul întregii platforme.

Platformele de streaming, inclusiv Netflix, HBO Go, Amazon Prime și Disney +, permit utilizatorilor să creeze mai multe profiluri în cadrul aceluiași cont, dar termenii și condițiile specifică faptul că acestea sunt destinate utilizării de către persoanele din aceeași gospodărie.

În condițiile în care nu știe câte persoane îi folosesc platforma în realitate, Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă. În 2016, cofondatorul Reed Hastings spunea că „partajarea parolei între mai multe persoane e ceva cu care trebuie să ne obișnuim, pentru că sunt parole legitime, folosite de partenerul de viață, de copii, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum e”.

Anul trecut, Netflix avea aproape 37 de milioane de noi abonați, iar acum a ajuns la peste 200 de milioane în întreaga lume.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cont neflix conturi netflix restrictionate conturi netflix suspendate netflix restrictionare netflix
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes