Veteranul de război Emil Veţeleanu, supravieţuitor al bătăliei de la Cotul Donului, a încetat din viaţă

Veteranul de război Emil Veţeleanu, supravieţuitor al bătăliei de la Cotul Donului, s-a stins din viaţă, miercuri, la vârsta de 101 ani. Veţeleanu a ajuns în atenţia opiniei publice după ce, la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României, la care veteranul a participat sprijinindu-se în baston şi având un tricolor, oficialii PNL din Vâlcea l-au ignorat complet, iar imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare.

Moartea veteranului de război a fost anunţată, miercuri după-amiază, de către preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Astăzi, am primit vestea tristă că un om bun şi puternic, care şi-a pus viaţa în primejdie pentru ţară, a plecat la ceruri. S-a aşezat între eroii noştri din ceruri, eroi care au contribuit la ceea ce este astăzi ţara, pe pământul strămoşesc. Îi voi purta recunoştinţă veşnică şi îl rog pe Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace pe veteranul de război, Emil Veţeleanu. Transmit condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care l-au cunoscut”, a scris Constantin Rădulescu.

Fost jurnalist, actualul preşedinte al CJ Vâlcea, reales la scrutinul din 27 septembrie, avea o relaţie specială cu Veţeleanu, pe care obişnuia să-l viziteze.

Veteranul de război Emil Veţeleanu a supravieţuit bătăliei de la Cotul Donului (în 1942), în Al Doilea Răzbi Mondial, bătălie în care 150.000 de soldaţi români au murit.

Emil Veţeleanu a ajuns în atenţia opiniei publice după ce, la o sută de ani împliniţi, a ieşit în stradă pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României în decembrie 2019. Având un mic tricolor, cu decoraţiile în piept şi sprijinit în baston, veteranul de război a asistat la ceremoniile de la Vâlcea, fiind flancat de către prefectul de la acea vreme al judeţului Vâlcea şi de un comandant de armată. La finalul ceremoniilor, oficialii locali din PNL au mers să îi salute pe prefect şi pe ofiţer, ignorându-l complet pe veteranul de război. Imaginile au fost postate pe reţelele sociale, stârnind valuri de indignare la adresa politicienilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

emil veteleanu emil veteleanu a murit supravietuitor al bataliei de la cotul donului veteran de razboi ignorat Veteranul de război Emil Veteleanu
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes