International

Vetoul liderului de la Casa Albă cu privire la bugetul apărării a fost anulat

Senatul american a respins, vineri, vetoul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump cu privire la proiectul Legii de Autorizare a Apărării Naţionale, în valoare de 741 de miliarde de dolari, relatează nbcnews.com, precizând să este primul astfel de eşec din mandatul liderului actual de la Casa Albă.

Senatul a aprobat cu 81 de voturi pentru şi 13 împotrivă legea apărării, fiind obţinută astfel majoritatea de două treimi necesară pentru ca legea să treacă.

Luni, şi Camera Reprezenetanţilor i-a respins lui Trump vetoul faţă de bugetul Apărării.

Textul de lege – rodul unor negocieri îndelungate – prevede o creştere cu 3% a salariului personalului Apărării şi permite susţinerea trupelor şi apărarea Americii, potrivit unui parlamentar din Camera Reprezentanţilor.

Vetoul anunţat de către Trump la 23 decembrie a provocat consternarea inclusiv în tabăra sa. El a afirmat atunci că a respins prin veto Legea de Autorizare a Apărării Naţionale pentru că ”nu include măsuri esenţiale pentru securitatea naţională, pentru că include prevederi care nu respectă veteranii şi istoria militarilor şi contravine eforturilor administraţiei de a pune pe primul loc securitatea naţională şi acţiunile de politică externă”.

Este un cadou făcut Chinei şi Rusiei”, a afirmat atunci preşedintele american. În plus, el şi-a justificat opoziţia şi prin faptul că textul nu aboleşte o lege – ”articolul 20” – care protejează statutul juridic al reţelelor de socializare, pe care le acuză că sunt părtinitoare împotriva sa.

A fost a noua oară când Donald Trump s-a opus prin veto unei legi în cei patru ani de mandat. Celelalte opt vetouri au avut succes.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Viktor Orban a ales vaccinul chinezesc Sinopharm pentru a se vaccina

Mihnea Tudor

Un mort şi un rănit la Cernăuţi, într-o explozie a unei conducte de oxigen la un spital Covid

Mihnea Tudor

Guvernatorul New York-ului, acuzat de hărţuire sexuală de două foste angajate

Daniela Arnăutu

Planul Biden de relansare economică, adoptat în Camera Reprezentanţilor. Valoarea acestuia este incredibilă!

Mihnea Tudor

Încă un Boeing 777 cu probleme la motor aterizează de urgenţă, pe aeroportul din Moscova

Mihnea Tudor

Merkel anunță paşapoarte digitale pentru vaccinare, pentru călătorii în Europa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »