Victor Ciutacu – reacție virulentă la adresa guvernanților care vor să impună cenzură

Victor Ciutacu. foto - captură video RTv, Punctul Culminant
Victor Ciutacu. foto - captură video RTv, Punctul Culminant

Realizatorul Tv Victor Ciutacu a avut, sâmbătă, o reacție extrem de acidă la adresa Guvernului și a Grupului de Comunicare Strategică, care încearcă să cenzureze articolele de presă care ”nu dau bine”. Practic, Ciutacu – și nu e singurul – acuză faptul că se încearcă, de la cel mai înalt nivel, să se bage pumnul în gura presei. Presă al cărei rol este de a identifica și de a semnala greșelile sau abuzurile factorilor de decizie.

”Pe care dintre oficiali să-i cred?”
”Aud că, la cererea celulei de criză, CNA ne somează cumva ca, pe tema spionoasă a crizei covizilor, să nu difuzăm altceva decât ce provine din surse oficiale. Hai să dau un simplu exemplu (sper) folositor strungarilor de presă care au păreri despre ce nu se pricep, dar care încearcă să controleze.

Directorul medical de la Victor Babeș anunță, în calitatea sa oficială, că vin suspecții din Giurgiu & Teleorman valuri, iar spitalul e full. Din trei telefoane, primesc pe mail, de la alți oficiali, informația că la Victor Babeș sunt aproape 150 de paturi goale, iar de la Giurgiu & Teleorman (unde spitalele covid sunt aproape goale) nu pleacă mai nimeni spre București să se interneze. Pe care dintre oficiali să-i cred?

Pe de altă parte, când presa încetează să cerceteze/demaște minciunile livrate pe post de informații oficiale sau să scoată la lumină ceea ce ascund oficialitățile, înseamnă că s-a extins Coreea de Nord pe flancul estic al NATO”, a scris Victor Ciutacu pe contul său de Facebook.

”Sigur că nu poți avea succes explicând rațional rataților profesional care au eșuat în guvern și în CNA cum se face presa. Așa că le-o zic direct: hai să vedem ce-mi faceți când vă prind că mințiți!

– Lu’ Raed Arafat i se pare că el e singurul om zdravăn la cap dintr-un avion care se prăbușește. Dacă tot nu-i place că a greșit mijlocul de transport și nu-i place compania, de ce nu se catapultează?

– Iar au apărut eroii în halate albe care jelesc că se sacrifică pentru nația nerecunoscătoare, că nu pot pleca în concediu și că-și pun viețile în pericol. Le reamintesc politicos că ei și-au ales meseria asta, că ar fi fost firesc să conștientizeze la ce se vor expune încă de când au dat la medicină, că au niște salarii gigantice în raport cu venitul mediu din țara unde profesează și nu-i obligă nimeni să stea agățați de ocupația care-i încurcă.

UPDATE: Ordinarii au băgat azi spaima-n popor, anunțând prima oară un număr de infectați care să sperie deliberat. După aia, au revenit discret și au comunicat că, de fapt, au testat DE ZECE ORI MAI MULȚI decât au raportat, iar NUMĂRUL INFECTAȚILOR E ACELAȘI”, a acuzat Ciutacu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

reactie victor ciutacu victor ciutacu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes